<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

NRK krever nesten én million etter huskrangel

Halvannet år etter at NRK kjøpte en praktvilla på Nordstrand i Oslo, krever de at 915.582 kroner blir tilbakebetalt på grunn av mangler ved eiendommen.

Publisert 24. jan. 2023 kl. 18.26
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 201 ord

Manglene knytter seg til en gangbro med følgeskader for innervegg og en terrasse med følgeskader for himling og vegg.

– Det dreier seg om to vannskader, som vår entreprenør oppdaget og satte i gang utbedringsarbeider i vegger og på andre punkter i huset. Derav erstatningskravet, forklarer teknisk prosjektleder Geir Børdalen i NRK til Dagbladets Børsen.

Huset blir benyttet til et prosjekt som skal gi direktebilder fra gaming-livet 24 timer i døgnet.

NRK saksøker husets tidligere eier og Anticimix Forsikring, som har ansvaret for eierskifteforsikringen i forbindelse med handelen av det spektakulære huset.

Tidligere eier Knut Wisting sier til avisen at han er rolig i forkant av rettssaken.

– Dette synes jeg er dårlig gjort av NRK. At de gidder å holde på med dette, synes jeg er tullete. Jeg er stolt av huset mitt, og vi mener vi har en god sak. Når jeg overlot bygget til NRK var alt i orden, tilstanden ble sjekket i bauger og kanter. Tilstandsrapporten ved overtakelse viste ingen mangler og vi har eierskifteforsikring. Vi mener lekkasjene kom etter at NRK overtok huset. Det var en vannlekkasje der i sin tid, men den ble utbedret og et overbygg ble anlagt. NRK fjernet overbygget, og vannlekkasjene har kommet etter det, sier han.

(NTB)