<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tidligere MSNBC-anker latet som han var YouTube-sjef

Nå sitter han på tiltalebenken i New York.

Publisert 27. feb. 2023 kl. 11.12
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 353 ord
KAUSJON: Torsdag ble adm. direktør i Ozy Media, Carlos Watson, arrestert i New York og anklaget for blant annet svindel og identitetstyveri. Han ble senere på dagen løslatt mot kausjon. FOTO:NTB

Adm. direktør for Ozy Media, Carlos Watson, er tiltalt for svindel og bedrageri, skriver The Wall Street Journal.

Watson som tidligere har vært nyhetsanker for MSNBC og arbeidet for investeringsbanken Goldman Sachs, ble torsdag arrestert i New York, skriver avisen.

Watson er nå tiltalt for å ha blåst opp Ozy Medias resultater og seertall, produsert falske avtaler for noen av selskapets tv-programmer og benyttet de som agn for å sikre lån og investeringer.

Det tidligere nyhetsankeret ble arrestert som en følge av at Samir Rao, som han grunnla Ozy Media sammen med, erkjente seg skyldig i anklager om svindel og identitetstyver i en pågående rettssak.

I RETTEN: Carlos Watson i retten torsdag. Tiltalen går på svindel for flere titalls millioner dollar. FOTO:NTB

I 2021 skrev New York Times skrev om hvordan Rao og Watson sammen forsøkte å lure investeringsbanken Goldman Sachs, hvor Watson tidligere jobbet. Ved hjelp av blant annet falske eposter, ga de seg ut for å være én av lederne for YouTube, som bekreftet til Goldman Sachs at YouTube skulle betalte nesten 60 millioner kroner for tv-programmet «Carlos Watson Show», som Ozy Media produserte.

– Carlos Watson er en svindler hvis forretningsstrategi er basert på direkte svindel og bedrag, sa aktor Breon Peace til retten torsdag, skriver The Wall Street Journal.

Carlos Watson erkjente seg ikke skyldig i tiltalen torsdag og ble løslatt mot en kausjon på 1 million dollar, tilsvarende 10 millioner kroner.

Til The Wall Street Journal sier Watsons forsvarer, Lanny Breuer, at han var skuffet over at klienten hans ble arrestert.

– Vi har handlet i god tro og trodde vi hadde en konstruktiv dialog med myndighetene og er sjokkert over at han ble arrestert, sier Breuer.

Samir Rao erklærte seg skyldig alt tirsdag, for å ha villedet investorer, blåst opp økonomiske resultater og begått identitetstyveri. 

Dom i Samir Raos sak er ventet senere i år.