<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vollvik fikk mildere straff i lagmannsretten i munnbindsaken

Gulating lagmannsrett dømmer Idar Vollvik til 30 dagers betinget fengsel og en bot på 30.000 kroner i saken om feilmerking og ompakking av munnbind.

Publisert 1. mars 2023 kl. 14.36
Oppdatert 1. mars 2023 klokken 15.11
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 174 ord
NEKTET STRAFFSKYLD: Idar Vollvik nektet straffskyld da ankesaken hans kom opp for Gulating lagmannsrett i Bergen. Foto: Iván Kverme

Dommen er avsagt med dissens og er mildere enn den fra Hordaland tingrett. De dømte investoren til 45 dagers ubetinget fengsel for brudd på loven om medisinsk utstyr ved å markedsføre og selge munnbind til medisinsk bruk som holdt lavere standard.

– Jeg er glad for at retten ser at dette handler om manglende kunnskap. Jeg er trodd på at jeg overhodet ikke bevisst har jukset. Det er jeg selvsagt glad for. Ikke minst må jeg si at munnbindene har hatt mer enn bra nok kvalitet. De ble heller aldri omsatt, det var dermed aldri noen fare for noen, sier Vollvik til Nettavisen.

Nektet straffskyld

Investoren nektet straffskyld da ankesaken hans kom opp for Gulating lagmannsrett i Bergen. Gründeren har imidlertid tidligere erkjent å ha pakket om munnbind.

– Jeg har ikke bevisst forsøkt å lure noen for egen vinning. Det er bare tøys. At jeg ikke kunne lover og regler godt nok, er lett å se i dag. Det beklager jeg, sa Vollvik da han forklarte seg for tingretten.

Det var NRK som først omtalte dommen fra lagmannsretten.

(NTB)