<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Boeing krangler med pårørende om erstatning

Pårørende krever erstatning for frykten passasjerene følte rett før døden.

Publisert 15. mars 2023 kl. 11.41
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 218 ord
ERSTATNING FOR FRYKT: Familie og venner etter de som omkom i 737MAX-ulykken i Etiopia 10. mars 2019 krever at Boeing kompenserer for frykten i flyet rett før det styrtet. FOTO:NTB

Fire år etter at en Boeing 737 MAX fra Ethiopian Airlines styrtet og samtlige ombord omkom, krangler fortsatt Boeings advokater med de pårørende om erstatning, skriver The Wall Street Journal.

Boeings advokater påberoper seg at passasjerene døde momentant og viser til at en eventuell smerte og lidelse i forkant av dødsøyeblikket, ikke er juridisk relevant for å beregne skader.

De pårørendes advokater vil ifølge WSJ at Boeing betaler erstatning for det de omtaler som en; seks minutters berg-og dalbane, før sammentreffet med bakken.

Fredag i forrige uke var det nøyaktig fire år siden ulykken skjedde i Etiopia.

Den juridiske tvisten dreier seg om erstatningen skal baseres på ofrenes lidelser i henhold til loven i Illinois, hvor Boeing hadde hovedkontor på ulykkestidspunktet. 

Boeings advokater siterte nylig en ekspert, som hevdet at passasjerene døde smertefritt og momentant, fordi flyet gikk så raskt i bakken at hjernen ikke hadde tid til å håndtere smertesignaler fra nervesystemet.

Uten tilstrekkelig bevis på at passasjerene opplevde smerte og lidelse, mener Boeing at loven i Illinois bare gjelder skader relatert til saksøkers sorg og tap, ikke ofrenes lidelser.

Rettsaken som skal avgjøre erstatningen er berammet til juni måned og Boeing har bedt en føderal dommer om å begrense hva juryen kan vurdere når de bestemmer hvor mye selskapet må betale i erstatning.