<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mann dømt for å ha betalt private regninger med firmakonto

En mann er i Gulating lagmannsrett dømt til fengsel i 120 dager, og til å betale en bot for grovt uaktsomt skattesvik.

    Publisert 30. mars 2023 kl. 14.07
    Oppdatert 30. mars 2023 klokken 14.08
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 201 ord
    ANKET: Mannen anket selv dommen, og lagmannsretten har nå idømt en strengere straff. Foto: NTB

    I tingretten ble mannen dømt til fengsel i 90 dager, og en lavere bot. Han anket selv dommen, og lagmannsretten har nå idømt en strengere straff, ifølge en melding.

    Tiltalte betale sine private fakturaer gjennom et av sine selskaper, og fradragsførte også merverdiavgift for selskapet. 

    Retten mente at tiltalte var sterkt å bebreide for at det ble ført opp uriktige fradrag i skattemeldingen, at det uriktig ble ført opp inngående merverdiavgift, og at han unnlot å melde om inntekt og utbytte i sin private skattemelding. 

    I følge dommen har han unndratt skatt for 590.000 kroner.

    Dommen sier at tiltalte visste at private fakturaer ikke kunne føres på selskapet, og at han likevel instruerte leverandører han benyttet privat, til å stile fakturaene nettopp til selskapet. 

    – Fornøyd

    Retten sier at saken er et godt eksempel på hvor vanskelig det kan være å avdekke sammenblanding mellom selskapets og eieres private utgifter, når de private utgiftene kamufleres ved at de stiles direkte til selskapet og uten angivelse av leveringssted.

    – Økokrim er fornøyd med at lagmannsretten vurderer saken på samme måte som oss. Allmennpreventive hensyn understreker viktigheten av en streng reaksjon i slike tilfeller, sier politiadvokat i Økokrim, Silje Slotterøy Dahlheim.

    Dommen er foreløpig ikke rettskraftig.