<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norges best betalte advokat beskyldes for å kommet med «utilbørlig» pengetilbud

Den tidligere sjefen for Schjødt Erling Ueland blir beskyldt for å ha tilbudt én million kroner til sjefen for Klaveness Marine for å få dem som kunder.

    Publisert 18. apr. 2023 kl. 11.20
    Oppdatert 18. apr. 2023 klokken 15.38
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 344 ord
    VAR I MØTE: Erling Ueland i Schjødt, Foto: Schjødt

    Tidligere toppsjef for advokatfirmaet Schjødt Erling Ueland og Klaveness Marine-sjef Jon Christian Syvertsen skal ha hatt et møte i september i fjor høst. Her skal Schjødt-sjefen skal ha forsøkt å overbevise Syvertsen om at Klaveness Marines interesser ville bli best ivaretatt hos dem, men Syversen skal ikke ha blitt overtalt, skriver DN tirsdag. 

    I stedet for førte samtalen til et varsel, en intern undersøkelse og to klager til Disiplinærnemnden for advokater, hvor saken ligger og venter på behandling nå.

    SENDTE INN KLAGE: Klaveness-sjefen Jon Chr. Syvertsen, som i forrige uke varslet de ansatte i den familieeide investeringsselskapet at han ønsket å slutte som sjef for selskapet. FOTO: DIEDERIK DE GROOT

    Verken Syversen eller Ueland vil kommentere saken overfor DN

    Syvertsen sendte inn klage

    En av klagene på Ueland kom i februar og var fra Syvertsen selv. I klagen hevder han at advokaten tilbød at Schjødt skulle betale han én million, i tillegg skulle investeringsselskapet motta ett gratis advokatoppdrag. 

    Partene er også uenige om det er snakk om «straffbar korrupsjon», men Schjødt avviser at det er begått noe lovbrudd. 

    Den andre klagen kom fra styret i Klaveness Marine. De hevder at Ueland har hatt «en utilbørlig fremgangsmåte overfor Syvertsen» og betegner saken som «grovt etisk klanderverdig». 

    Schjødt sier til DN at de har hatt en intern undersøkelse og konkludert med at «Ueland ikke har gjort noe galt i forbindelse med møtet».

    Best betalt i landet

    Finansavisens gjennomgang av advokatlønninger før jul viste at Ueland i 2021 var Norges best betalte advokat. Det var da tredje året på rad han toppet listen. 

    Ligningsinntektene til den medieskye Schjødt-partnerenkom på 43,2 millioner kroner, drøyt 11 millioner mer enn året før. 

    Alle inntektene hans kommer ikke fra honorarer fra Schjødt-systemet, men majoriteten av inntekten kommer likevel fra arbeidet som advokat.