<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Henlegger siktelser etter brann hos advokatpartner

Politiet avslutter etterforskningen av to personer som ble siktet for grovt skadeverk etter to branner hos Wikborg Rein-partner Ola Haugen.

Publisert 18. juli 2023 kl. 12.36
Oppdatert 18. juli 2023 klokken 12.53
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 276 ord
STRAFFESAK HENLAGT: Fredag 26. august og dagen etter brøt det ut brann i en den ene av de to portnerboligene på Staur Gård. To ble siktet av politiet, som nå har lagt bort etterforskningen. Foto: OLIVER ORSKAUG

STANGE: Ikke én, men to ganger brant det i en portnerbolig på Staur Gård i Stange som Wikborg Rein-partner Ola Haugen kjøpte fra staten i desember 2019. Han vant budrunden ved å by 61 millioner kroner.

I august i fjor brøt det ut brann i en av de to portnerboligene på den vel 1.000 mål store eiendommen ved Mjøsa.

Brant to ganger

Den første brannen ble meldt 26. august, og kort tid etter at utrykningskjøretøyene var på plass for å slukke brannen, ble en kvinne i 60-årene pågrepet.

Dagen etter brøt det ut brann på ny. Om denne brannen skyldes en oppblussing fra dagen før, eller om det var et nytt branntilløp, har politiet brukt mye ressurser på å avklare.

I mai i år kunne Kapital fortelle at politiet hadde utvidet sin siktelse til å gjelde to personer. En mann som har vært i politiets søkelys, ble i likhet med kvinnen siktet for grovt skadeverk.

Nå har etterforskningen tatt en ny vending.

For svake bevis

Politifullmektig Hilde Voll i Innlandet politidistrikt opplyser til Stangeavisa at saken mot mannen og kvinnen er henlagt.

– Saken er besluttet henlagt på bevisets stilling, sier Voll til lokalavisen i Stange.

Det er gjennomført omfattende kriminaltekniske undersøkelser på branntomten, og det er blant annet undersøkt hvor brannens arnested kan ha vært.

– Men dette har det vært umulig å fastslå med tilstrekkelig sikkerhet, blant annet på grunn av stort skadeomfang, sier Voll til Stangeavisa.

Det er strenge beviskrav i straffesaker, og det mener Voll ikke er oppfylt.

– Det kan ikke bevises utover enhver rimelig tvil at det er begått noen straffbar handling i tilknytning til brannen, sier Voll til Stangeavisa.