<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bjørnar Moxnes innrømmer fem nye tyverier

Tidligere Rødt-leder Bjørnar Moxnes innrømmer fem nye tyverier fra en matbutikk i Oslo. Han forteller at han har et psykisk helseproblem.

  Publisert 13. nov. 2023 kl. 15.38
  Oppdatert 13. nov. 2023 klokken 15.48
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 233 ord
  NY RUNDE: Tidligere Rødt-leder Bjørnar Moxnes. Foto: NTB

  – Det er skikkelig vanskelig å innrømme for meg selv og alle andre at jeg har et psykisk helseproblem. Men det både vil – og skal – jeg gjøre noe med. Det får jeg også hjelp til, sier Moxnes til VG.

  Fredag var Moxnes inne til avhør hos Oslo politidistrikt. Han forteller at han fikk et forelegg på 15.000 kroner som han godtok på stedet.

  Småbeløp

  – Han har mottatt et forelegg for fem overtredelser av straffeloven §321 (tyveri), som han har vedtatt, sier politiadvokat Maria Helene Husebye Fossen.

  Hun sier at det er snakk om små beløp hver gang, under 500 kroner.

  Ifølge forelegget som VG har fått innsyn i, er det snakk om til sammen seks pakker ost og en pakke salmalaks, fordelt på de fem tilfellene.

  Psykisk problem

  Moxnes innrømmer i intervjuet med VG at han har et psykisk problem, men går ikke inn på dypere spørsmål som hvorfor han fortsatte å stjele etter han ble tatt i sommer, når det var han skjønte at han hadde et problem og hvor lenge det har pågått.

  – Jeg har det vondt. Det som holder meg oppe, er støtten fra folk rundt meg, sier han, og understreker at han er i gang med å få profesjonell hjelp. 

  I sommer ble det kjent at den tidligere Rødt-lederen hadde stjålet et par solbriller fra en butikk på Gardermoen . Mediene ga hendelsen enorm spalteplass og Moxnes ble da sykmeldt og trakk seg som partileder.