<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tidligere Pareto-partner tilkjent millionerstatning

Den tidligere Pareto-toppen Petter Dragesund tilkjennes 14,7 millioner kroner i erstatning fra staten. 

  Publisert 8. des. 2023 kl. 17.52
  Oppdatert 8. des. 2023 klokken 18.26
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 235 ord
  TILKJENNES ERSTATNING: Tidligere Pareto-topp Petter Dragesund i Oslo tingrett 12. oktober.  Foto: Eivind Yggeseth

  12. oktober møtte den tidligere Pareto-partneren Petter Dragesund i Oslo tingrett. Han krevde erstatning for tapt lønn og bonus som følge av at han var tiltalt av Økokrim i årene 2017-2019. Nå er dommen klar – den norske staten må ut med totalt 16,3 millioner kroner i erstatning, skriver DN. 

  Dragesund tilkjennes 14,7 millioner kroner i erstatning for tapt lønn og bonus, og ytterligere 1,7 millioner kroner i omkostninger tilknyttet saken. Han fikk med det medhold i det fremmede erstatningskravet, og ble tilkjent beløpet han anførte. 

  Regjeringsadvokaten hevdet i oktober at Dragesund ikke ville kunne sannsynliggjøre at han ville fått bonus i perioden han ikke var i arbeid, og dermed ikke kunne tilkjennes erstatning for dette. Det fikk han imidlertid. Hele 13,5 millioner kroner av erstatningen knytter seg til bonusordninger, ifølge DN.  

  Frifunnet i 2019

  Den tidligere Pareto-toppen hadde i 2017 til 2019 permisjon fra selskapet, mens han var under etterforskning og var tiltalt av Økokrim for medvirkning til grovt bedrageri og markedsmanipulasjon. Dragesund ble frifunnet på samtlige punkter av Oslo tingrett februar 2019. 

  Etter nesten 30 års fartstid sluttet den tidligere partneren i selskapet i 2021, for å investere egne penger. Han uttalte da til Finansavisen: «Jeg fant ut at dersom jeg skal rekke å gjøre noe annet i karrieren, må det nesten være nå».  Det har han fått god avkastning på. I 2021 hadde Dragesund Invest et årsresultat på 84,8 millioner kroner, mens det endte på 43,8 millioner i 2022.