Halsebakk har satset betydelig i oppdrettsnæringen, som bl.a. minoritetseier i Sølvtrans gjennom Ronja Capital. Den lønnsomme brønnbåtbransjen har bidratt til hans høye formue. Sølvtrans fortsatte med å levere gode resultater også i fjor.
Bakgrunn
Roger Halsebakk har siden 1986 skapt verdens største brønnbåtrederi, Sølvtrans. Rederiet består i dag av over 450 ansatte og 24 brønnbåter.
Halsebakk vokste opp på Sandsøya i Møre og Romsdal og dro ut på havet som 15-åring etter å ha gjennomført ungdomsskolen. Mens Halsebakk avtjener førstegangstjeneste i kystartilleriet, la faren grunnlaget for starten til rederiet Sølvtrans. Faren, to kompanjonger og Roger overtok i 1986 deres første brønnbåt Sølvtrans. I 91 solgte kompanjongene seg ut av firmaet, mens Roger og faren drev rederiet sammen i tre år til før Roger sto igjen alene.
Roger var i mange år kaptein og maskinist før virksomheten vokste seg så stor at han ikke klarte å gjøre alt alene. Sølvtrans, som tidligere hadde driftet ombygde fraktebåter, fikk i 1996 sin første spesialbygde brønnbåt. Rederiet har lenge vært tidlig ute med teknologiske nyvinninger, og var tidlig ute med å utvikle transport i lukkede systemer som følge av ILA-krisen på Skottland i 1998.
I forkant av børsnoteringen i 2010 hadde Halsebakk trukket seg som administrerende direktør. Rederiet var ved noteringen i 2010 verdsatt til 454 millioner, men kort tid etter noteringen falt kursen dramatisk. Året etter kom Halsebakk på ny inn som daglig leder etter noen år som styreleder. Halsebakk tar over kontrollen av selskapet og fokuserer i årene som kommer på den daglige driften av rederiet. i 2014 tar hedgefondet Oaktree Capital sammen med styreleder Anders Hvide og Roger Halsebakk selskapet av børs for nærmere 600 millioner. I årene som fulgte investerte eierne i selskapet og kontraherte flere båter. Oppkjøpet viste seg få år senere som en svært lukrativ affære; allerede i 2018 solgte Oaktree eierandelen i Sølvtrans for en ukjent sum. Ifølge Fiskeribladet var selskapet priset til 7,5 milliarder kroner i transaksjonen, som priser Halsebakks eierandel til en milliard.
I 2020 investerte Halsebakk i Salmon Evolution, et oppdrettsselskap som utvikler et landbasert oppdrettsanlegg.