Finn Wilhelm Sinkaberg er gründer og majoritetseier i oppdrettsselskapet Sinkaberg. Han kan trolig også skryte av å ha den mest imponerende barten på listen. Fjoråret var et godt år for Sinkaberg-konsernet, som leverte rekordomsetning da som tidligere år.
Bakgrunn
Finn Wilhelm Sinkaberg startet med oppdrett som en sidenæring mens han jobbet på farens fiskemottak på Helgelandskysten. I 1978 setter Sinkaberg de første fiskene i havet, og to år senere slaktet de 3.000 fisk. Driften gikk godt utover 80-tallet, og selskapet ervervet en tomt på Marøya for å bygge slakteri, fôrkjøkken og fryseri.
På midten av 80-tallet etableres Berg-Hansen Bindalssmolt, som de fusjonerer med i 1997. Før fusjonen i 97 opplever oppdrettsnæringen noen harde år, men Sinkaberg klarer seg gjennom dårlige tider og startet i 1996 med videreforedling av laksen. Fusjonen mellom Sinkaberg og Bindalssmolt var både for å sikre lokale arbeidsplasser og dra nytte av stordrift.
SinkabergHansen er i dag et fullintegrert sjømatselskap og kontrollerer hele prosessen fra smolt til slakt.