Thoresens AKA sitter på om lag 580.000 kvm handelseiendommer, hvorav NorgesGruppen, Reitan, Coop og Europris står for 75 prosent av leieinntektene. Med en stor andel lavrisiko-kontrakter i handelseiendommer, mye fastrente, og økende verdier i Danmark, reduseres ikke Aages formue mye.
Skattetallene inkluderer registrert formue og skatt for Aage Thoresen og hans barn, Hallvard Thoresen, Guro Cathrine Thoresen og Marte Christine Thoresen.
Bakgrunn
Eiendomsinvestoren fra Hønefoss ble født inn i en kjøpmannsfamilie og tok over foreldrenes kolonialbutikk i 1977. Han har siden skapt sin formue gjennom pengemaskinen Aka. Konsernet driver i stor grad med kjøp av eiendommer, som i som i hovedsak leies ut til dagligvare. Thoresen og Aka fokuserer på eiendommer med lange og sikre kontrakter i dagligvarebransjen, med kunder som NorgesGruppen, Rema 1000 og Coop.
Konsernet er i dag en betydelig aktør med sine totalt 400.000 kvadratmeter fordelt på 229 eiendommer. I 2015 bestemte Aage Thoresen seg for å legge valutaspekulasjon på hylla og fokusere fullt ut på eiendom sammen med barna. Ifølge DN meldte Thoresen utvandring til Spania i 2018, men var ifølge avisen tilbake i Norge allerede i 2019.
Til Kapital har Thoresen uttalt at han aldri har jobbet for penger, men for å skape.
– Penger er kun tall. Jeg er oppvokst i en “mann og kone-butikk”. Foreldrene mine var gründere, sa han den gang.
Thoresen regnes lokalpatriot og Hønefoss Ballklubb og Hønefoss Stadions rike onkel og har investert store summer i den lokale fotballklubben og stadionanlegg. Han var selv en ivrig fotballspiller, men avsluttet egen fotballkarriere som 21-åring.