Fordelt på de to hovedområdene eiendom og fond er Smedvig-familiens pengebinge godt diversifisert. Investeringene ligger hovedsakelig i Norge og på Jersey, hvor rundt to tredjedeler er plassert i Norge. Smedvig fortsatte å tjene rått på finansielle investeringer, og fikk i 2023 et resultat på nær 550 mill. før skatt. London-bosatte Peter T. Smedvig har inntatt rollen som rådgiver. Hans datter Anna M. Smedvig overtok som styreleder i 2015. Peters søster, Hjørdis Kluge Smedvig, har også eierandeler i familieimperiet sammen med datteren Julia Smedvig Hagland. Til tross for nok et godt år for Smedvig er formuen noe ned grunnet ny informasjon som tilsier at vi tidligere har verdsatt formuen litt vel høyt.
Bakgrunn
Peter T. Smedvig fikk en bachelorgrad fra Newcastle University i 1970, og en MBA fra Wharton School of Finance and Commerce, University of Pennsylvania i 1972. Da faren Torolf Smedvig døde i 1977, overtok han familierederiet, som ble børsnotert i 1990. Etter salget av familiens aksjer i Smedvig til John Fredriksens Seadrill i 2006 ble store deler av provenyet brukt til å bygge opp en venture- og private equityvirksomhet ledet av et internasjonalt team i London.
Anna Margaret Smedvig overtok for noen siden farens tidligere posisjon som styreleder og skal føre arven videre i fjerde generasjon. Peter har inntatt en rådgiverrolle, men tilordnes som familieoverhode fortsatt formuen på vår liste.
Begge bor i London, og det samme gjør Peters niese Julia Smedvig Hagland.
Pengebingen styres fra Stavanger og finansdistriktet Mayfair i London, der private equity og eiendom sikrer verdiene. Peters søster Hjørdis Kluge Smedvig har sammen med sin datter Julia Smedvig Hagland eierandeler i familieimperiet. Hjørdis sønn Petter Hagland har på sin side forsøkt seg med egne investeringer i Stavanger uten suksess.
Høyere formuesskatt som følge av børsnoteringen av Smedvig, som oldefaren Peder Smedvig grunnla for over 100 år siden, fikk Peter T. Smedvig til å flytte fra Stavanger til London for rundt 30 år siden. Formuesskatten ble så høy idet aksjene fikk full markedsverdi på ligningen, at det ville gjort det vanskelig å utvikle selskapet, ifølge Smedvig.
Holdingselskapene i dynastiet eies gjennom truster på kanaløya Jersey.