<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Marius Borthen
Medgründer og daglig leder i Bluberry Capital
Foto: Ivan Kverme
Født1985
BostedOslo
UtdannelseSiviløkonom med spesialisering i finans ved NHH
BransjeFinans

Roller i norsk næringsliv

Tjenesten er levert av Purehelp
Roller pr. 31.12.2023
Foto: Ivan Kverme
Informasjon
Født1985
BostedOslo
UtdannelseSiviløkonom med spesialisering i finans ved NHH
BransjeFinans

Roller i norsk næringsliv

Tjenesten er levert av Purehelp
Roller pr. 31.12.2023

En rekke unge leder- og finanstalenter har investert i fondet til Borthen, som han har ledet i ti år. Forvaltningskapitalen nærmer seg 100 millioner, og tidligere i år skrev Finansavisen at den årlige avkastningen siden 2010 i snitt har vært 14,4 prosent. Det var rett før Borthen sent i januar shortet Norwegian og dro ned aksjeandelen fra 80 til 40 prosent på grunn av coronafrykt. 

Borthen, som studerte aksjer og derivater allerede på ungdomsskolen, har bakgrunn fra Swedbank og er utdannet siviløkonom med spesialisering i finans ved NHH. Han er også medgründer i FundingPartner.

Fikk smake pisk for hvitvasking

Karl Johan Jakola, Jan Gunnar Hartvig og Kim Wahl fikk bøter, mens Ingrid Teigland Akay, Marius Borthen, Jan Erik Hæreid og Rune Rinnan fikk smake pisken.

Shortet markedet – så steg børsene

Marius Borthen i Blueberry Capital rigget seg for børsras i fjor sommer. – Når rentene begynte å falle, dekket vi inn mye av short-posisjonene. Men jeg er fortsatt skeptisk til amerikansk økonomi, sier han.  

Disse aksjene shorter Marius Borthen

Stjerneforvalter Marius Borthen er tydelig i hvilke aksjer han skal holde seg langt unna. «Altfor dyr aksje. Hedger porteføljen», skriver han om en av shortfavorittene.

Tjente raske penger i Norwegian

Norwegian imponerer Marius Borthen i Blueberry Capital, men forvalteren tør ikke å sitte med aksjene lenger.