<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Sven Oftedal Nicolaisen
Finansdirektør i Microsoft Norge
Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB
Født1981
BostedOslo
UtdannelseØkonomi og finans ved NHH
BransjeNæringsliv
Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB
Informasjon
Født1981
BostedOslo
UtdannelseØkonomi og finans ved NHH
BransjeNæringsliv

Etter et tiår hos teknologiselskapet IBM hoppet Nicolaisen over til Microsoft Norge som finansdirektør i programvareselskapet i slutten av 2017. 

Han kom fra samme stilling i IBM Norge, men hadde en rekke ulike roller i løpet av de ti årene i selskapet. Tre av årene ble tilbragt i Johannesburg i Afrika, hvor Nicolaisen jobbet som Business Controller og Senior Finance Manager, hvor han var med på å bygge opp avdelingen i Afrika. 

Nå har Nicolaisen ansvar for det finansielle i de norske avdelingene til Microsoft, som har hatt en kraftig vekst de siste årene.

– Endringsvilje er nøkkel til å lykkes

I en alder av 39 år har Sven Oftedal Nicolaisen allerede vært finansdirektør i de norske avdelingene til to av verdens største IT-selskaper. Og den sultne økonomisjefen er langt fra mett: – Jeg er ambisiøs og ønsker å oppnå mye mer. 

De nye stjernene i norsk næringsliv

I mylderet av dyktige, unge talenter har Kapital trukket frem noen av de mest spennende kvinnene og mennene i norsk næringsliv under 40 år. De fleste kandidatene har allerede nådd langt innenfor sine felt, mens andre er på vei opp.