<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kirsti Bergstø
SV-leder og medlem av Arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget
Foto: NTB
Født1981
BostedNesseby
UtdannelseBarnevernspedagogutdanning, Høgskolen i Oslo
BransjePolitikk

Roller i norsk næringsliv

Tjenesten er levert av Purehelp
Roller pr. 31.12.2023
Foto: NTB
Nr 9
+28 Plassendring
Se hele listen >
Informasjon
Født1981
BostedNesseby
UtdannelseBarnevernspedagogutdanning, Høgskolen i Oslo
BransjePolitikk

Roller i norsk næringsliv

Tjenesten er levert av Purehelp
Roller pr. 31.12.2023

For ti år siden måtte hun gå av som statssekretær i det da SV-ledede Barne- og likestillingsdepartementet etter å ha blitt utpekt som hjernen bak departementets bevilgning av 154.000 kroner til organisasjonen Jenteforsvaret, som da var en undergruppe av Sosialistisk Ungdom.

Bergstø benektet at tildelingen var en “takk for sist til gamle venner i partiet” og har siden tatt politisk revansj, og det til gagns. I vår overtok hun som SV-leder etter Audun Lysbakken. Hun er, som ham, opptatt av at SV må samle venstresiden og søke makt. Det har hun selv i Arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget, hvor hun bl.a. har blitt en joker som regjeringspartiene må forhandle med for å få flertall for politikken sin. Det gir rom for stort politisk gjennomslag.

– Frykter regjeringen skriver ut feil medisin

Høyres toppledere mener budsjettet er for stramt, og at regjeringen mangler vilje til å modernisere og effektivisere. SV-lederen mener regjeringen svikter de svake og klimaet.

Vil ikke stanse «bankran»

SV mener det foregår et «bankran» av vanlige folk som sliter med høye renter. Men regjeringen sier nei til å regulere hardere.

Bergstø vs. Trump

Etter å ha hørt SV-leder Kirsti Bergstø på talerstolen, er ikke Donald Trump så ille likevel, mener PR-rådgiver Haakon B. Schrøder.