<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Jonas Helmikstøl
Medgründer og daglig leder i Easee
Foto: NTB
Født1988
Bosted
Utdannelse
BransjeNæringsliv

Roller i norsk næringsliv

Administrerende direktør

Tjenesten er levert av Purehelp
Roller pr. 31.12.2023
Foto: NTB
Informasjon
Født1988
Bosted
Utdannelse
BransjeNæringsliv

Roller i norsk næringsliv

Administrerende direktør

Tjenesten er levert av Purehelp
Roller pr. 31.12.2023

Gjennom investeringsselskapet Gri7 eier Helmikstøl 27 prosent av elbillader-selskapet Easee, som nesten firedoblet omsetningen i fjor, og leverte et resultat før skatt på 496 millioner kroner. Som følge av dette føk han opp på en 207. plass på årets liste over Norges 400 rikeste med en estimert formue på 2,3 milliarder kroner. Det er nesten 44 prosent høyere enn i fjor. Stavanger-mannen, som tilsynelatende trives best i shorts, har en avslappet og moderne tilnærming til kontoret og lederjobben. Gründerselskapet vokser uansett i rakettfart og har sopt inn anerkjennelse og priser de siste årene. Nylig ble Easee kåret til årets bedrift i Stavanger-regionen av Næringsforeningen.

Easee-sjefen går av – 200 sies opp

Kriserammede Easee tar grep. 200 av 350 ansatte må gå, Jonas Helmikstøl går av som toppsjef og 60 millioner kommer inn fra hovedeierne i et konvertibelt lån.

Ladegigant spår salgshalvering

Easee skulle selge 1 million ladere, omsette for 5 milliarder, og mente 45 milliarder var «konservativ prising». Nå regner Norges største ladeleverandør med å måtte halvere salget.