<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Høyesterett skal behandle tipssak

Kan arbeidsgiveren trekke arbeidsgiveravgift og kostnader fra tipsen som er gitt til de ansatte? Det spørsmålet skal Høyesterett ta stilling til neste uke.

    Publisert 25. mars 2023 kl. 14.49
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 133 ord
    SKAL BEHANDLE: Arbeidsgiversiden anket saken til Høyesterett. NTB

    Ni medlemmer i Fellesforbundet ved Hotel Bristol i Oslo og 14 Parat-medlemmer ved Oslo Plaza Hotel gikk i 2021 til sak med krav om at hotellene skulle slutte å trekke arbeidsgiveravgift og administrasjonskostnader fra tipsen de ansatte fikk.

    De hotellansatte og deres organisasjoner tapte saken etter at Oslo tingrett kom fram til at tipstrekkene var innenfor arbeidsgiverens styringsrett. Saken ble anket, og i Borgarting lagmannsrett fikk de ansatte medhold.

    – Retten har kommet fram til at hotellene ikke har rett til å foreta trekk i tips tilknyttet arbeidsgiveravgift og administrative kostnader. Ifølge dommen kan ikke hotellene beholde disse pengene i kraft av den såkalte styringsretten, slik hotellene har gjort siden 2019, sa Parats advokat Grete Dieserud etter at dommen hadde falt.

    Arbeidsgiversiden anket saken til Høyesterett, som skal behandle den onsdag og torsdag i neste uke.

    (©NTB)