<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

SMB Norge med krass kritikk av nye kvoteringsregler

Regjeringen har foreslått nye retningslinjer for kjønnskvotering i styrer. SMB Norge er tvert uenig i forslaget. – Regjeringen burde holde seg langt unna, sier adm. direktør Jørund Rytman.

Publisert 19. juni 2023
Oppdatert 19. juni 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 294 ord
UENIG: Adm. direktør Jørund Rytman i SMB Norge mener regjeringen går altfor langt i forslaget til nye kvoteringsregler. Foto: SMB Norge

Mandag presenterte næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) regjeringens nye forslag til kjønnskvotering i styrer. Forslaget innebærer at hvert kjønn må være representert med minst 40 prosent i store og mellomstore norske selskaper, slik det allerede er krav om i allmennaksjeselskaper (ASA) og i de fleste offentlig eide selskaper.

Forslaget innebærer at det innen 2028 vil være behov for 6.500 kvinner i styrer i løpet av neste år og 13.000 kvinner innen 2028. 

Burde holde seg langt unna

I en pressemelding fra SMB Norge kritiserer adm. direktør Jørund Rytman forslaget kraftig. 

– Hvem som skal sitte i et styre, er først og fremst et spørsmål for eieren eller eierne. Vi mener regjeringen – med støtte fra LO og NHO – går for langt i å blande seg inn i spørsmål de burde holde seg langt unna, sier Rytman.

Rytman ønsker heller å se at regjeringen legger opp til mer kvinnelig innovasjonskraft og tiltak for å fremme flere kvinnelige gründere, enn kvotering.

 – Vi tror ikke enda mer rigide lovkrav om kjønnsrepresentasjon er veien å gå. Regjeringen kan starte med å gjøre det lettere for kvinner å starte egen bedrift, sier Rytman.

Små bedrifter er skjermet

Rytman er glad de minste bedriftene er unntatt fra forslaget. 

– Jeg er glad for at regjeringen har lyttet til våre innspill, slik at de minste bedriftene har blitt skjermet fra de nye kvoteringsreglene, sier Rytman.

Ifølge forslaget skal bedrifter med flere enn 30 ansatte og mer enn 50 millioner kroner i samlede drifts- og finansinntekter ha minst 40 prosent representasjon av hvert kjønn i sitt styre. Har disse foretakene mer enn tre styremedlemmer, skal maksimalt mellom 67 og 50 prosent av disse ha samme kjønn, avhengig av hvor mange det er i styret. 

Det stilles egne krav til kjønnssammensetningen for varamedlemmer, og for styre- og varamedlemmer som velges av og blant de ansatte.