<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Publisert 14. des. 2022 kl. 19.59
Oppdatert 18. des. 2022 klokken 09.37
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 438 ord
Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård i Kompani Lauritzen. foto: ntb

TV 2s røverraid i Harstad

Serien «Kompani Lauritzen» er blitt en av TV 2s største suksesser gjennom tidene, og VG kan fortelle at TV 2 vet hvordan de skal få serien enda lønnsommere. Fjernsynskanalen skal få Harstad kommune til betale det meste av moroa hvis innspillingene i tre år fremover (til nye sesonger) legges til Harstad. Syv millioner kroner vil Harstad kommune betale.

«Viktig for AS Norge og Forsvaret å få ‘Kompani Lauritzen’ til Nord-Norge,» sier varaordfører Espen Ludviksen fra Senterpartiet.

Hittil har det meste av det vi ser, vært lagt til en nedlagt militærleir på Setnesmoen i Rauma kommune, men nå skal det bli Harstad.

«Dette er en kjempemulighet for Harstad,» sier ordfører Kari-Anne Opsal til VG.

Hittil har byen vært kjent for Audun Boysen (friidrettsmann), Sophie Elise Isachsen (influenser), Hanna Kvannmo (tidligere SV-politiker) og NHH-professor Guttorm Schjelderup, nå kommer Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård.

Høyres gruppeleder i Harstad, Rune Stenstrøm, hevder at å få «Kompani Lauritzen» til Harstad er en «no-brainer». Han minner om at Harstad ikke er så kjent som harstadværingene liker å tro.

Vi må tro at kommunekassen i Harstad renner over av penger, og at 7 millioner kroner til TV 2 ikke merkes, selv om vi har dyrtid i landet.

Korporalene Lauritzen og Ødegård ler seg vel i hjel

Venstres Even Aronsen sier at «jeg håper det kan bidra til litt stolthet. Det er positivt for næringslivet, og kanskje vil noen turister på vei til Lofoten stoppe og ta en dag eller to i Harstad, heller enn å kjøre rett forbi rundkjøringen.»

Lauritzen og Ødegård har jo spist på kafeen i gågaten en gang.

At partiet Rødt og MDG, med to stemmer, stemte imot, ga alle blaffen i.

MDGs Oskar Alvereng oppsummerte det slik under debatten i kommunestyret:

«Heller enn å se på en betalingskanal at noen leker forsvar og koser seg, kunne vi økt kulturbudsjettet eller støttet Frelsesarmeen. Jeg vil heller fronte Harstad som kulturby, enn at vi leker tulling og militær oppe på Trondenes leir.»

Ifølge VG mente ordfører Kari-Anne Opsal at dette ikke var akseptabel språkbruk.

Men at Senterpartiets Ludviksen sa at «Kompani Lauritzen» er viktig for Nord-Norge av «sikkerhetspolitiske grunner,» var helt i orden.

TV 2, som selvfølgelig gjerne vil ha 7 millioner kroner, sier at «dette er penger som går direkte inn produksjonen.»

Det høres kanskje lurt og bra ut i Nord-Norge, men dette er bare tøys. Ingen tror at de syv millionene går inn på TV 2-sjefens konto. Selvfølgelig går de til produksjonen, og så blir overskuddet i TV 2 tilsvarende større.

Går de i Nord-Norge på sludderet om sikkerhetspolitiske grunner, går alt i Harstad.

Rett i grisen. «De har fullstendig mistet gangsynet,» sa Rødts Oskar Alvereng.

Korporalene Lauritzen og Ødegård ler seg vel i hjel. Hele veien til banken.