<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norges største lekeplass for voksne

31. januar åpner 1.400 kvadratmeter med barer og aktiviteter som shuffleboards, dart, karaokerom, bordtennis og biljard. Og du må være minst 20 år for å få være med på leken.

Publisert 26. jan. 2020 kl. 12.54
Oppdatert 27. jan. 2020 klokken 10.36
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 609 ord
NÆRMER SEG ÅPNINGSFEST: Kvelden før ordinær åpning er det klart for storstilt åpningsfest for 650 inviterte gjester på Raadhuset. Snorklippingen blir utført av kulturministeren og Christian Ringnes. - Det er stas at åpningsfesten er fulltegnet, sier Morten Guldvik. Foto: Iván Kverme

Han har gjort det før, østerdølen Morten Guldvik. Tatt Oslo med storm. Det som begynte i en kjeller på Grefsen i 2014, er blitt til Skagstindgruppen, selskapet som blant annet står bak utestedene Vulkan Arena, Pokalen, Krøsset, Smelteverket, Torget og Pokalen Barcode. Sistnevnte åpnet i august i fjor, etter at Guldvik og hans kompanjonger hadde analysert seg frem til at finansdistriktet med adresse Dronning Eufemias gate manglet en folkelig fotballpub.

TOK POKALEN HJEM: I disse lokalene i Dronning Eufemias gate 42 har Morten Guldvik startet Pokalen Barcode. Med unntak av høstferien i fjor, har stedet tjent penger hver måned. Foto: Iván Kverme

– Med unntak av én måned hvor det var høstferie, har vi tjent penger der fra dag én. Den har gått kjempebra.

Ringnes serverer Ringnes

I fjor hadde selskapet sitt beste år noensinne. De omsatte for rett under 100 millioner kroner og satt igjen med 9,5 millioner kroner før skatt.

Målgruppen er mannen i gata, enten han har snekkerbukse eller dress. Og selvsagt damer. Man må ikke spille. Det går fint å slappe av i vinbaren og bare se på også

I år skal omsetningen ytterligere opp, for førstkommende fredag lanserer Skagstindgruppen sitt nye konsept Raadhuset Bar.

– Dette er vårt største sted og vi har brukt rundt 15 millioner kroner på oppussing av de gamle lokalene til Power. Raadhuset Bar er Norges største bar- og spillkonsept på 1.400 kvadratmeter med tre barer, to karaokerom og 65 ulike spill som shuffleboard, digital dart, bordtennis, biljard, basketkurv og airhockey.

STILLE FØR STORMEN: Morten Guldvik i Raadhuset Bar, utested med biljard, dart og andre spill som åpner i Klingenberggata januar 2020. Foto: Iván Kverme

De tre barkonseptene blir rendyrket. En vinbar, en cocktailbar og en øl-bar. Med 54 tappekraner skal det blant annet serveres internasjonalt og lokalt øl fra hele landet på fat. Eier av bygget i Klingenberggata, som tidligere huset Power, er Christian Ringnes-selskapet Eiendomsspar.

Dette er vårt største sted og vi har brukt rundt 15 millioner kroner på oppussing av de gamle lokalene til Power

– En av nøkkelfaktorene til vår suksess så langt, er å jobbe sammen med gårdeiere som har troen på oss. Vi har et godt forhold til Aspelin Ramm som vi har jobbet med i mange år, og dette er vårt første prosjekt sammen med Eiendomsspar. De har vist seg som en seriøs, løsningsorientert og samarbeidsvillig gårdeier. Dette betyr make or break for oss.

Lavterskeltilbud

Raadhuset Bar har gratis inngang, og gjestene betaler for spillene. Matkonseptet er å servere enkel streetfood og kjøkkenet har lange åpningstider.

– Du kommer ikke hit for å spise en treretters middag, men det er et ypperlig sted før og etter, sier Guldvik og nikker diskret mot Theatercafeen på den andre siden av veien.

Allerede før åpning hadde Raadhuset Bar 4.000 forhåndsbestillinger. Alt fra bursdagsfeiringer og utdrikningslag til firmafester. Lokalet kan ta 800 personer, men Guldvik tror at en god fredag og lørdag vil ha rundt 500 gjester.

– Målgruppen er mannen i gata, enten han har snekkerbukse eller dress. Og selvsagt damer. Man må ikke spille. Det går fint å slappe av i vinbaren og bare se på også.

En annen viktig målgruppe blir turister, enten de er på cruise eller kommer fra Hamar, Bergen, Bodø eller Trondheim. Bodøværingene kan bestille Nordlandspils, trønderne E. C. Dahls. Aldersgrensen er 20 år, og fra torsdag til lørdag stenger ikke dørene før klokken 03. Mandag til onsdag er det mulig å spille en time etter midnatt.

VULKAN ARENA: Her fra en konsert med Maggie Rogers. Foto: Skagstindgruppen

– Trenden nå er at folk som skal ut, vil gjøre noe, enten det er å gå på konsert, stand up eller spille spill. Alle de stedene vi driver, er aktivitetsbasert. I fjor arrangerte vi nesten 1.000 konserter og eventer i tillegg til vanlig serveringsdrift.