<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Små endringer i europeiske statsrenter mandag

Det var kun mindre endringer i europeiske statsrenter mandag ettermiddag.

    Publisert 16. jan. 2023 kl. 15.41
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 198 ord

    I valutamarkedet svekket euroen seg litt mot dollaren, mens norske kroner svekket seg noe både mot euro og dollar.

    Ukens høydepunkt i det norske rente- og valutamarkedet blir torsdagens rentebeskjed fra Norges Bank, hvor konsensus forventer at renten blir holdt uendret på 2,75 prosent.

    Av internasjonale tall denne uken kommer det onsdag både detaljomsetning og industriproduksjon fra USA for desember. Samme dag kunngjør sentralbanken i Japan sin rentebeskjed, etter at de i desember "sjokkerte markedene" ved å utvide variasjonsbåndet for den japanske tiåringen, påpeker Handelsbanken Capital Markets. Meglerhuset legger til at dette utløste spekulasjoner om videre normalisering av pengepolitikken.

    «Det ventes imidlertid ingen nye justeringer av de viktigste pengepolitiske instrumentene allerede denne uken», skriver meglerhuset i en rapport mandag.

    Ellers er verdens økonomiske og politiske elite igjen samlet i Davos under World Economic Forum, som begynner mandag 16. januar og varer til fredag 20. januar. Gjestelisten er annerledes i år og det reflekterer den globale omveltningen som har endret formuer og flyttet maktsentre som følge av krig, sykdom og økende inflasjon. Det er omtrent 116 milliardærer som er registrert på listen, 40 prosent mer enn for ti år siden. Amerikanere utgjør den største gruppen, med 33 milliardærer som skal delta, ifølge Bloomberg.

    (TDN Direkt)