<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tror ECB hever med 50 basispunkter

  Publisert 26. jan. 2023 kl. 15.40
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 177 ord

  Danske Bank og Nordea Markets tror Den europeiske sentralbanken setter opp renten med 50 basispunkter både torsdag neste uke og på sentralbankens rentemøte i mars.

  Gitt de veldig klare signalene på møtet i desember om at ECB hadde til hensikt å gjennomføre flere renteøkninger på 50 basispunkter fremover, vil alt annet enn en heving på 50 basispunkter komme som en overraskelse neste uke, påpeker Nordea Markets i en oppdatering.

  «Vi forventer at ECB hever renten med 50 basispunkter neste uke og bekrefter at ytterligere en slik heving i mars forblir en rimelig antakelse», skriver meglerhuset.

  Nordea Markets legger til at tallene for kjerneinflasjon har holdt seg sterke den seneste tiden, samtidig som økonomiske nøkkeltall stort sett har fortsatt å overraske på oppsiden.

  Danske Bank peker i sin oppdatering torsdag på at ECB overrasket på den haukete siden på møtet i desember, noe som umiddelbart førte til strammere finansielle forhold i markedene. I løpet av januar har dette blitt reversert, og derfor venter Danske Bank at sentralbanksjef Christine Lagarde neste uke vil påminne markedet om å stramme inn de finansielle forholdene.

  TDN Direkt