<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stygge USA-tall – de verste siden coronasjokket

Philly Fed-indeksen kommer inn milevis under analytikernes forventninger. Boligbyggingen skuffer også (utvidet).

Publisert 16. feb. 2023 kl. 14.31
Oppdatert 16. feb. 2023 klokken 14.52
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 190 ord
NEDSLÅENDE: Torsdagens Philly Fed-indeks er depressiv lesning. Foto: Bloomberg

Tall offentliggjort torsdag viser at Philadelphia Federal Reserve Banks indeks (Philly Fed) kom inn på minus 24,3 i februar, ned fra minus 8,9 i januar.

Konsensus pekte mot en indeks på minus 7,4.

Dette er sjette måned på rad i negativt terreng for indeksen som indikerer månedlig aktivitetsnivå både i næringslivet generelt og på fabrikker i Philadelphia-regionen.

Indeksen har ikke vært lavere siden siden mai 2020, da verdensøkonomien var i sjokk etter utbruddet av coronakrisen.

31 prosent av bedriftene i undersøkelsen varslet om lavere aktivitet, ned fra 33 prosent i januar. Dette oversteg med god margin andelen på 7 prosent av bedriftene som varslet høyere aktivitet. Andelen falt fra 24 prosent i januar.

Rapporten her.

Boligbygging skuffer også

Samtidig viser andre tall fra amerikanske statistikkmyndigheter at boligbyggingen i USA falt 4,5 prosent på månedsbasis i januar til en sesongjustert årlig takt på 1,309 millioner boliger.

Konsensus pekte mot en årstakt på 1,36 millioner boliger. I desember falt boligbyggingen 3,4 prosent til en årstakt på 1,371 millioner boliger.

Antallet nye boligbyggingstillatelser steg 0,1 prosent på månedsbasis til en årlig takt på 1,339 millioner. I desember falt antall byggetillatelser med én prosent.

Rapporten her.