<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tror på lavere BNP-vekst for USA

Goldman Sachs nedjusterer BNP-estimatene for USA etter bankuroen i landet. 

    Publisert 16. mars 2023 kl. 09.36
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 161 ord
    BEKYMRET: Bankkunder står i kø for å få tatt ut pengene sine fra Silicon Valley Bank i forrige uke. Nå tror Goldman Sachs at SVBs kollaps kan føre til et strammere utlånskrav for bankene.  Foto: Bloomberg

    På onsdag senker den amerikanske investeringsbanken Goldman Sachs anslagene sine for amerikansk BNP-vekst for 2023 med 0,3 prosentpoeng, til 1,2 prosent. 

    Ifølge banken vil nye og strammere utlånskrav gjøre at mindre banker blir mer restriktive med utlån for å opprettholde likviditet, noe som kan trekke ned veksten, skriver Reuters. 

    Regionale banker i USA har opplevd store svingninger den seneste tiden etter at Silicon Valley Bank-kollapsen. Flere ble bekymret for at andre mindre banker også kunne oppleve at kundene strømmet til å for å få tatt ut pengene sine av banken. 

    Ifølge TDN Direkt står banker med eiendeler på mindre enn 250 milliarder dollar for rundt 50 prosent av kommersielle og industrielle utlån i USA.

    Til tross for at Biden-administrasjonen har gått aggressivt til verks for å styrke det finansielle systemet, har likevel stress og usikkerhet preget mindre banker, skriver Reuters. 

    Etter Silicon Valley-kollapsen i forrige uke, reviderte ratingbyrået Moody's ine utsikter for det amerikanske banksystemet fra «stabil» til «negativ» på tirsdag.