<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kutter bankkrav igjen for å styrke Kinas økonomi

Kinas sentralbank har igjen redusert bankenes reservekrav. Forrige gang førte det til økt aktivitet, men industrien gikk tregere enn ventet.

Publisert 17. mars 2023 kl. 11.26
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 169 ord
SENTRALBANKSJEF: Yi Gang. Foto: Bloomberg

Den kinesiske sentralbanken har senket bankenes reservekrav med 0,25 prosentpoeng for å frigjøre likviditet for bankene og således styrke den kinesiske økonomien, ifølge Bloomberg.

Kuttet gjelder fra 27. mars, for omtrent samtlige banker i Kina.

Ifølge People's Bank of China (PBOC) skal det vektede snittet for finansinstitusjonenes reservekrav ligge på cirka 7,6 prosent etter reduksjonen.

Like stort kutt i desember

I desember utførte sentralbanken en like stor reduksjon i kravet til hvor mye cash bankene må ha i reserve. Det førte til en økning i den økonomiske aktiviteten i januar og februar, men økningen i industriproduksjonen var ikke fullt så sterk som analytikere hadde ventet, ifølge Bloomberg. Dessuten tok arbeidsledigheten seg opp, ifølge nyhetsbyrået.

Kinas myndigheter har som mål at den kinesiske økonomien skal vokse med rundt 5 prosent i år.

Sentralbanken forklarer at den sikter mot å «opprettholde rimelig og tilstrekkelig likviditet» og å holde pengemengdeveksten på linje med nominell økonomisk vekst.

Nylig har sentralbanksjef Yi Gang signalisert at pengepolitikken vil forbli stabil og at rentene er passende, ifølge Bloomberg.