<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Storbank tror på lavere vekst for eurosonen

Bankuro og voksende økonomisk usikkerhet gjør at Goldman Sachs senker guidingen sin for eurosonen

Publisert 20. mars 2023 kl. 11.24
Oppdatert 20. mars 2023 klokken 16.26
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 142 ord
SER LAVERE VEKST: Goldman Sachs har dempet vekstestimatene sine for eurosonen. Her fra hovedkontoret til Den europeiske sentralbank i Frankfurt am Main. Foto: Dreamstime

Investeringsbanken sier mandag at de tror eurosonen vil få en BNP-vekst på 0,3 prosent i år. Ned fra tidligere estimert 0,7 prosent, melder Reuters.

Selv om en BNP-vekst på 0,3 prosent virker lite,  er det likevel bedre enn hva amerikanerne tror britene vil oppnå. I Storbritannia forventer Goldman Sachs at det ikke vil komme noen vekst i år. 

Til gjengjeld forventer de heller ikke at Bank of England ikke vil heve renten i mai, og at de da vil ha nådd rentetoppen på 4,25 prosent. Bank of England har rentemøte torsdag denne uken, og Handelsbanken Capital Markets skriver i morgenrapporten mandag at de forventer en renteheving på 25 punkter, opp til 4,25 prosent. 

Videre forventer investeringsbanken at bankuro og usikkerhet i markedet vil gjøre at utlånsmarkedet i både eurosonen og Storbritannia vil bli strammet inn med nærmere 10 prosent, skriver Reuters.