<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Lagarde: – Ser ikke klare bevis på at underliggende inflasjon trender ned

  Publisert 22. mars 2023 kl. 10.15
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 131 ord
  ECB: Sentralbanksjef Christine Lagarde. Foto: Bloomberg

  Den europeiske sentralbanken (ECB) ser ikke klare bevis på at underliggende inflasjon trender ned, sier sentralbanksjef Christine Lagarde i en tale på «The ECB and Its Watchers XXIII»-konferansen onsdag.

  – Mens inflasjonen trolig vil falle betydelig i år, drevet av fallende energipriser og lettelser i forsyningskjeder, er dynamikken i underliggende inflasjon sterk, sier hun.

  Videre sier hun at pengepolitikken fremover vil bli bestemt av tre faktorer, ECBs vurdering av inflasjonsutsiktene i lys av innkommende økonomiske og finansielle data, dynamikken i den underliggende inflasjonen og styrken i overføringen i pengepolitikken.

  – Samtidig gjør jeg det klart at det ikke er noen trade off mellom prisstabilitet og finansiell stabilitet. Vi har rikelig med verktøy for å gi likviditetsstøtte til det finansielle systemet om nødvendig og for å opprettholde en smidig overføring av pengepolitikken, sier hun.

  (TDN Direkt)