<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vi shoppet mer enn ventet i februar

Detaljhandelen i februar økte med 0,2 prosent fra januar.

Publisert 29. mars 2023 kl. 08.02
Oppdatert 29. mars 2023 klokken 08.08
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 146 ord
DRO OPP: Dagligvarehandelen dro opp detaljomsetningen i februar. Foto: Jørgen Hyvang

(Saken oppdateres)

Omsetningsvolumet i detaljhandelen var opp 0,2 prosent fra januar til februar, etter en oppgang på 1,3 prosent fra desember til januar, viser sesongjusterte tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) onsdag.

På forhånd var detaljhandelen ventet å falle med 0,7 prosent fra januar til februar, ifølge gjennomsnittet av tre estimater innhentet av TDN Direkt.

– Dagligvarehandelen bidro til å dempe oppgangen i februar. For denne næringen var det en nedgang på 2,2 prosent i sesongjustert omsetningsvolum, etter en oppgang i januar, sier seniorrådgiver Marius Bergh i SSB.

Av næringer som bidro mest til oppgangen var «annen butikkhandel i spesialforretninger», hvor det var en oppgang på 2 prosent sammenlignet med sesongjustert volum i januar. Det var særlig undergruppen butikkhandel med klær som stod for den veksten, ifølge SSB.

Detaljhandel med drivstoff var også blant næringene som bidro mest til å heve det samlede omsetningsvolumet for detaljhandel, med en oppgang på 2,2 prosent.