<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Detaljhandelen uendret fra februar til mars

– Små endringer for de fleste næringene i mars, konkluderer SSB.

Publisert 27. apr. 2023 kl. 08.01
Oppdatert 27. apr. 2023 klokken 08.06
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 182 ord
Foto: Bloomberg

Omsetningsvolumet i detaljhandelen er uendret fra februar til mars, viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

– Sammenlignet med hva vi ble vant til under pandemien, med store svingninger i varehandelen, er det nå små endringer for de fleste næringene i mars, sier seniorrådgiver Marius Bergh.

Detaljomsetningen, unntatt motorvogner, var i snitt ventet å være opp 0,1 prosent fra februar til mars, målt med sesongjustert volumindeks. Det viser estimater TDN Direkt har hentet inn fra fire meglerhus.

Detaljhandel med drivstoff til motorvogner var blant næringene som trakk omsetningsvolumet mest ned, med en nedgang på 2,0 prosent i mars, viser sesongjusterte tall.

– Dagligvarehandelen bidro mest opp sist måned med en oppgang på 1,0 prosent. Ser man på utviklingen mot mars i fjor har det imidlertid vært en nedgang her, sier Bergh.

På årsbasis er faller detaljhandelen med 2,1 prosent i mars, på kalenderjustert volumindeks. I kalenderjustert verdiindeks er det derimot en oppgang på 5,3 prosent.

Fra januar til februar meldte SSB først om en oppgang på 0,2 prosent, som nå er revidert ned til et fall på 0,6 prosent. Det har sammenheng med ny metode for sesongjustering, skriver byrået.