<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norge erklært som «uvennlig» land av Russland

Ifølge nyhetsbyrået Interfax har Russland satt Norge opp listen over «uvennlige land», melder Reuters.

Publisert 3. aug. 2023 kl. 09.20
Oppdatert 3. aug. 2023 klokken 09.24
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 106 ord
UVENLIG: Russland erklærer Norge som «uvennlig». Foto: Andrey Rudakov

– Den russiske føderasjonens regjering har inkludert Norge på listen over utenlandske stater som begår uvennlige handlinger mot russiske diplomatiske og konsulære tjenester i utlandet, skriver nyhetsbyrået Interfax og viser til en uttalelse på den russiske regjeringens nettside.

Uttalelsen er datert 2. august og sier oppføringen innebærer begrensninger i ansettelser av folk til utenriksstasjoner og statlige representasjonskontorer i Russland. For Norges del er det satt en grense på 27 personer, skriver myndighetene.

I mars i fjor ble Norge også oppført på en liste over uvennlige land. Den gangen var det snakk om «land som begår uvennlige handlinger mot Russland, dets bedrifter og borgere», skrev det statlige nyhetsbyrået Tass.

NTB