<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hva om Kinas stimulanser uteblir?

Kinas økonomi har skuffet siden gjenåpningen, og står overfor flere strukturelle utfordringer. Til tross for betydelige oppsparte midler under pandemien, har vi ikke sett tegn til en forbruksfest etter gjenåpningen.

Publisert 16. nov. 2023 kl. 15.48
Oppdatert 20. nov. 2023 klokken 10.28
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 498 ord
Forsøker myk landing: Myndighetene i Kina er trolig mer opptatt av å sikre at nedturen i bygg- og anleggsbransjen ikke blir for brå, fremfor å fyre opp under nok en runde med investeringsdrevne stimulanser. Bildet viser et av China Evergrande Groups prosjekter i Beijing. Selskapet er Kinas nest største eiendomsutvikler, og er i finansiell restrukturering. Foto: Andrea Verdelli/Bloomberg