<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Investorer i bedre humør i Sveits

Stemningen blant investorer i Sveits er på vei opp igjen, i takt med at inflasjonen avtar.

  Publisert 27. des. 2023 kl. 12.55
  Oppdatert 27. des. 2023 klokken 14.30
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 206 ord
  PESSIMISMEN AVTAR: Investortilliten i Sveits er på vei oppover igjen. Foto: Bloomberg

  Stemningen blant investorer i Sveits har tatt seg opp til det høyeste nivået siden februar, viser UBS & CFA Society Switzerlands investortillitsindeks onsdag.

  Med en notering på minus 23,7 poeng nå i desember er pessimismen altså den laveste på ti måneder.

  Dette utgjør en oppgang på 5,9 poeng fra november, da indeksen sto i minus 29,6.

  På det laveste i år har indeksen vært nede i hele minus 41,3 poeng, som var i mars. I august og oktober var den nede på nivåer rundt minus 38–39.

  Inflasjonen avtar

  Tillitsindeksen baseres på en undersøkelse der opp mot 350 respondenter svarer om sine forventninger for de neste seks månedene. Indeksens utvikling den seneste tiden har sammenfalt med at den sveitsiske inflasjonen har avtatt og at troen på lavere renter er styrket, ifølge Trading Economics.

  Tidligere i desember besluttet den sveitsiske sentralbanken å holde styringsrenten uendret på 1,75 prosent, for andre rentemøte på rad. Beslutningen ble blant annet begrunnet med at inflasjonspresset har avtatt noe.

  Sveits' konsumpriser økte med 1,4 prosent i november, en oppbremsing fra 1,7 prosents inflasjon de to foregående månedene. 1,4 prosent er det laveste inflasjonsnivået i Sveits siden oktober 2021.