<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mener ESB må kutte renten

Sjefen for Den franske sentralbanken mener ESB må starte rentekuttene. –Risikoen knyttet til vekst er på nedsiden, sier han.

  Publisert 29. mars 2024 kl. 09.22
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 200 ord
  VIL HA RENTEKUTT: Banque de France-sjef og ESB-styremedlem, Francois Villeroy de Galhau, tar til ordet for å starte rentekuttene i eurosonen. Foto: AFP

  «Risikoen rundt inflasjonen er nå mer balansert, mens risikoen knyttet til vekst er på nedsiden. Tiden er kommet for å forsikre seg mot sistnevnte risiko ved å starte rentekuttene», sier medlem i hovedstyret i Den europeiske sentralbanken (ESB) Francois Villeroy de Galhau, ifølge Bloomberg.

  Han mener at ESB ikke kan ignorere risikoen ved å la rentene være for høye for lenge, og tar til ordet for at banken burde kutte renten ved et av de to neste rentemøtene.

  Banque de France-sjefen legger samtidig til at ESB i tillegg til inflasjonsmålet på 2 prosent, er nødt til å integrere enda et mål om å forsikre en myk landing for eurosonen.

  Flere analytikere estimerer at inflasjonen i eurosonen falt til 2,5 prosent i mars, og flere har stilt seg bak ESB-president Christine Lagardes signaler om at første rentekutt kan komme i juni.

  Bloomberg skriver at Villeroy tilhører en mindre gruppe som mener at et rentekutt i April fortsatt er mulig, samtidig som han anerkjenner at juni er mer sannsynlig.

  «Den eksakte datoen for det første rentekuttet – april eller juni – har ikke noen eksistensiell betydning. Jeg gjentar mitt syn om at det burde skje til våren, og det burde skje uavhengig av kalenderen til Federal Reserve», sier han.