<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Trenger ikke Feds hjelp

Bedre enn ventede tall i USA tyder på at Fed ikke har noe hastverk med å kutte renten, mener Swissquoute-analytiker Ipek Ozkardeskaya.

  Publisert 29. mars 2024 kl. 10.06
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 219 ord
  SENIORANALYTIKER: Ipek Ozkardeskaya i Swissquote Bank. Foto: Swissquote Bank

  Torsdagens makrotall fra USA kunne knapt vært bedre, skriver analytikerne i Swissquote Bank.

  Endelig annualisert BNP-vekst kom inn på 3,4 prosent, mot konsensusforventningene som lå på 3,2 prosent, samtidig som bedriftenes overskudd steg med nær 4 prosent i tredje kvartal mot 1 prosent kvartalet før, og sentimentet blant konsumentene steg til høyeste nivå siden midten av 2021.

  Senior analytiker Ipek Ozkardeskaya i Swissquote Bank, skriver at dette likevel er en advarsel om at Federal Reserve (Fed) ikke har noe hastverk med å kutte rentene for å redde økonomien.

  «Økonomien trenger ikke Feds hjelp», skriver hun i rapporten.

  Hun mener tallene også understreker Fed-styremedlem Christopher J. Wallers uttalelser tidligere i uken om at den økonomiske utviklingen taler for å både utsette og redusere antall rentekutt, samt at man bør se flere måneder med bedre inflasjonstall før man begynner med lettelser.

  Dette står imidlertid i kontrast med hva majoriteten av Fed tenker, hvor konsensus er at tre rentekutt vil være passende for i år.

  Den sterke oppgangen man så på amerikanske børser torsdag vitner om at markedet har mer tro på en myk landing og at Fed vil begynne å kutte rentene til sommeren, mener Ozkardeskaya.

  Selv om de fleste markedene holder stengt langfredag får vi amerikanske tall for privatkonsum og inflasjon (PCE) senere på dagen.

  Om oppgangen i PCE skulle være større enn ventet kan det være dårlig nytt, skriver analytikeren.