<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Økt aktivitet i kinesisk industri

For første gang på et halvt år, viser en offisiell indikator at aktiviteten i Kinas industrisektor er på vei oppover igjen.

  Publisert 31. mars 2024 kl. 08.20
  Oppdatert 1. apr. 2024 klokken 14.24
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 150 ord
  OPP IGJEN: Aktiviteten i industrien i Kina. Foto: Bloomberg

  Den såkalte innkjøpssjefsindeksen (PMI) som ble lagt frem av det kinesiske statistikkbyrået søndag, ligger nå på 50,8, opp fra 49,1 i februar.

  En PMI på over 50 er et tegn på økende aktivitet, mens under 50 antyder at aktiviteten er på vei ned.

  Sist gang Kinas industri hadde en PMI over 50, var i september i fjor. Siden har utviklingen vært negativ i fem måneder på rad.

  En undersøkelse gjort av Bloomberg viste en forventning om at indeksen kom til å havne over 50 i mars, om enn på mer beskjedne 50,1.

  Søndagens oppdatering er godt nytt for myndighetene i Beijing, som har kjempet med å få fart på økonomien igjen etter at de strenge coronatiltakene ble opphevet sent i 2022. En vedvarende krise i boligsektoren, høy ungdomsledighet og negativt prispress er noen av hindringene de har støtt på. I tillegg har bremsene kommet på i verdensøkonomien, noe som svekker etterspørselen etter kinesiske produkter.

  (NTB)