<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Matvaregigant vil heve prisene ytterligere

Nestlé varsler nye prishopp på varene sine i 2023, etter å ha hatt den største prisøkningen på flere tiår i fjor. 

Publisert 5. feb. 2023 kl. 09.01
Oppdatert 5. feb. 2023 klokken 12.41
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 295 ord
DYRERE: Økte produksjonskostnader gjør at Nescafe-eieren Nestlé blir nødt til å heve prisene.  Foto: Bloomberg

Verdens største produsent av mat- og drikkevarer, Nestlé, sier de blir nødt til å sette opp prisene på matvarene sine ytterligere i år. Konsernsjef Mark Schneider sa i et intervju med den tyske avisen Frankfurter Allgemeine Zeitung søndag at konsernet blir nødt til å kompensere for høyere produksjonskostnader som de ennå ikke har videreført til forbrukerne. 

SETTER OPP PRISENE: Nestlé og konsernsjef Mark Schneider. Foto: Bloomberg

Den sveitsiske matvarekjempen skrudde prisene kraftig opp i fjor, og bare i tredje kvartal økte prisene med hele 9,5 prosent, som ifølge Bloomberg var den største prisøkningen på flere tiår. Dette bidro til at Nestlé måtte se salgsvolumet falle 0,2 prosent i tredje kvartal. Det var første gang på flere år at sveitserne opplevde volumnedgang.

Ifølge Schneider vil ikke økningene i år være like kraftige som i fjor, men han legger likevel til at de har noe å ta igjen i løpet av året. 

Investeringer i Ukraina

Før jul ble det kjent at Nestlé som et av få selskaper gjør nye investeringer i Ukraina. Sveitserne setter av 40 millioner sveitsiske franc, rundt 425 millioner kroner, til å starte opp et nytt produksjonsanlegg i Vest-Ukraina. 

I den nye fabrikken planlegger sveitserne å produsere kalde sauser, krydder, supper og hurtigmat, som skal selges både i Ukraina og ellers i Europa.

Nestlé har i dag rundt 5.800 ansette i Ukraina, men planlegger å ansette opptil 1.500 årsverk til med det nye anlegget, som skal ligge i Smolyhiv i Volyn-regionen.