<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ølsjef gir seg etter åtte år

Men først skal Carlsberg sluttføre Russland-exiten.

    Publisert 7. mars 2023 kl. 09.26
    Oppdatert 7. mars 2023 klokken 10.06
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 202 ord
    GIR SEG: Carlsberg-sjef Cees ’t Hart. Foto: Bloomberg

    Carlsberg-sjef Cees ’t Hart har besluttet å gå av, opplyser den danske ølgiganten tirsdag.

    Nederlenderen har ledet Carlsberg de seneste åtte årene. Fratredelsen skjer innen utgangen av tredje kvartal.

    Bryggerigiganten opplyser at jakten på en etterfølger er igangsatt.

    «Siden Cees tok roret i Carlsberg er selskapet blitt betydelig styrket, demonstrert ved dets sterke finansielle, strategiske, organisatoriske og samfunnsmessige helse», heter det fra selskapet.

    «I 2022 leverte Carlsberg rekordhøye inntekter og driftsoverskudd på henholdsvis 70,3 milliarder og 11,5 milliarder danske kroner. Siden 2015 er samlet kontantavkastning til aksjonærene i form av utbytte og tilbakekjøp av aksjer femdoblet – til 7,8 milliarder danske kroner i 2022».

    Cees ’t Hart sier selv at å bli i ledelsen i et halvår til lar ham og resten av ledelsen fullføre salget av Carlsbergs russiske virksomhet før sommeren.

    Carlsberg entret det russiske markedet i 2008 med kjøpet av ølmerket Baltika, men ølsalget har vært preget av blant annet svak russisk økonomi og russiske myndighetstiltak for å redusere alkoholkonsumet. Som følge av Russlands invasjon av Ukraina besluttet Carlsberg i slutten av mars 2022 å forlate det russiske markedet fullstendig.

    I fjor sommer gikk Carlsbergs finansdirektør overraskende av. En Kepler-analytiker hadde da ventet at heller konsernsjefen skulle gå av.