<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fengslet etter århundrets største vintyveri

To personer er fengslet i Spania etter å ha begått det som omtales som århundrets største vintyveri fra en Michelin-restaurants vinkjeller.

Publisert 8. mars 2023 kl. 11.17
Oppdatert 8. mars 2023 klokken 11.38
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 170 ord
FRASTJÅLET VIN VERDT 16,5 MILLIONER KRONER: Restaurant Atrios eiere Tono Perez (t.v.) og  Jose Polo, her fotografert i forbindelse med at Atrio fikk sin tredje Michelin-stjerne i fjor. Foto: NTB

Den spanske restauranten Atrio, med tre stjerner i Michelin-guiden, ble for en tid siden frastjålet vin til en verdi av hele 1,3 millioner pund (nær 16,5 millioner kroner). Det skal være det største vintyveriet begått de siste 100 årene. Blant de 45 flaskene som ble stjålet var blant annet en Château d’Yquem fra 1806.

Etter en intens jakt som pågikk over flere måneder ble to personer arrestert på grensen mellom Kroatia og Montenegro. De to, Priscila Guevara og Constantín Dumitru, er nå begge dømt til fengsel i fire og et halvt år for tyveriet, melder The Drinks Business.

De to skal ha planlagt tyveriet lenge, og besøkt restauranten tre ganger før de slo til. De skal blant annet ha spist et 14-retters måltid og fått omvisning i restaurantens vinkjeller. Deretter klarte de å stjele et nøkkelkort til vinkjelleren fra en resepsjonist.

Etter å ha plukket 45 flasker fra vinkjelleren sjekket paret ut av Atrio Hotel klokken 5 om morgenen. Med seg hadde de en ryggsekk og to store bager fylt med dyr vin.