<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Maaemo-gründer stenger restaurant

Etter tre år i drift stenger Esben Holmboe Bang, Maaemo-gründer, den populære restauranten The Vandelay for godt.

Publisert 26. okt. 2023 kl. 17.44
Oppdatert 26. okt. 2023 klokken 18.31
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 443 ord
STENGER: Den populære restauranten The Vandelay i Bjørvika. Foto: Thomas Bjørnflaten

For kort tid siden kom nyheten om at Esben Holmboe Bang, en av grunnleggerne av Michelin-resturanten Maaemo, trekker seg ut av flere Oslo-prosjekter. Nå står The Vandelay for tur.

Holmboe Bang begrunner valget i et ønske om å opprettholde hundre prosent fokus på Maaemo og dets tilhørende univers. 

– Maaemo krever og fortjener all min oppmerksomhet, og dersom jeg merker bare et lite tegn til at andre prosjekter tar energi fra Maaemo, blir det en veldig enkel beslutning, sier Holmboe Bang, i en pressemelding til Finansavisen.

Holmboe Bang er en dansk kokk, kjøkkensjef og medeier i den Oslo-baserte restauranten Maaemo, som har mottatt i alt tre Michelin-stjerner siden åpningen i 2010.  

Verdenskjent burger

The Vandelay har vært en stor suksess og har trukket nesten en halv million gjester til Oslobukta i løpet av sin treårige levetid. 

STJERNE-DRYSS: Kjøkkensjef og medeier, Esben Holmboe-Bang, utenfor restauranten Maaemo i Oslo som har mottatt tre Michelin-stjerner. Foto: NTB

Vandelay-burgeren har skapt stor blest gjennom Oslos gater fra sekundet restauranten åpnet, og er den eneste cheeseburgeren i Oslo som har blitt omtalt av Michelin og «The Worlds 50 Best Restaurants».

— Dette er utelukkende et valg basert på lidenskap og magefølelse. Det er en enkel, men så klart også vemodig beslutning. Når alt kommer til alt så har jeg bare 24 timer i døgnet, og på et tidspunkt må man bestemme seg for hva man blir mest glad av å bedrive i disse timene, fortsetter Holmboe Bang.

– En morsom avslutning

Den danske kokken legger til at de har moret seg med at de serverer så mange burgere på Vandelay og at de burde ha gjort det om til et rent burgersted underveis. 

Men, det er nettopp dette restauranten blir frem til jul.

BURGER-FAME: Vandelay cheeseburger er verdenskjent. Foto: Thomas Bjørnflaten

– Så, fra nå gjør vi alvor ut av morsomheten og gjør nettopp dette. Som en slags full circle. En morsom avslutning som jeg gleder meg skikkelig til, sier Holmboe Bang.

Frem til jul endres menyen på Vandelay, og alle burgerne som har vært testet i løpet av de tre siste årene vil stille for tur på menyen.