<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Husets Champagne på Statholdergaarden kan bli din husvin også

Vinterdepresjon kan medisineres med bobler. Bruno Paillard er et effektivt alternativ. 

Publisert 10. nov. 2023 kl. 08.57
Oppdatert 10. nov. 2023 klokken 09.13
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 381 ord
Bruno Paillard Première Cuvée Extra Brut Finansavisen

Det er ikke uten grunn at denne champagneprodusenten har vært husets på Statholdergaarden de siste ti årene.

Bruno Paillard Première Cuvée Extra Brut

Bruno Paillard er en champagneprodusent som kanskje har gått under radaren for de fleste. I 1981 selger Paillard sin Mark 2 Jaguar for 50.000 franc og har dermed nok kapital til å starte sin egen Champagneproduksjon. Uhørt i manges øyne da eldgammel familietradisjon fortsatt stod sterkt i regionen.

I dag finner du flere spennende cuvéer tilgjengelig hos Vinmonopolet, men fokuset for oss denne uken er Bruno Paillard Premiere Cuvée Extra Brut, en vin basert på 45 prosent pinot noir, 33 prosent chardonnay og 22 prosent pinot meunier.

Spør du en vinmaker i Champagne om hvorfor de blender som de gjør, så gir chardonnay friskhet, struktur og duften vi forbinder med sitron og lime, til champagnen.

Pinot noir, som en av to tillatte rødvinsdruer, tilfører kropp og tekstur, og den siste tillatte rødvinsdruen, pinot meunier, gir champagnen fruktighet, aromaer av røde bær, og binder det hele sammen. Litt som dirigenten i et orkester.

Hvilken blend av disse druene vinmakeren velger å bruke, definerer også stilen på sluttresultatet.

Paillard sin Premiere Cuvée Extra Brut er en blend av 30 forskjellige cruer (vinmarker), og inkluderer noe reservevin helt tilbake til 1985. Vinen lagres først tre år på bunnfall og deretter seks måneder til på flaske før produktet kan havne på ditt lokale pol. Paillard bruker kun den første pressingen av druene (derav navnet premiere cuvée) for å sikre seg den høyeste kvaliteten på druesaften.

Champagnen dufter deilig av sitron og grapefrukt, som går over i bringebær, litt moreller og gjærbakst.

Smaken er saftig av sitrusfrukt og rød steinfrukt, med kremete friske bobler. Perfekt til aperitiff eller skalldyrene, nå som de nærmer seg sitt høydepunkt.

Vinen koster i dag 590 kroner - ingen upris spør du oss - og finnes i skrivende stund på minst ti pol, hvorav fire ligger nær grensen mellom Oslo og Bærum . 

Plukk med deg en flaske på vei hjem til helgens reker, legg en kasse i kjelleren eller sprett den med far på søndag. 

Og til slutt: Vi legger merke til at det ligger 13 flasker av Paillards årgangschampagne Assemblage Brut 2012 (et hakk opp både i pris og kvalitet, til 1.050 kr) på Carl Berner-polet. Førstemann til mølla.