<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Disse norske restaurantene vant Michelin-stjerne

Utdelingen av Michelin-stjerner til restauranter i Norden fant sted mandag kveld, og Re-Naa i Stavanger ble historisk som første restaurant utenfor Oslo til å motta tre stjerner.

Publisert 27. mai
Oppdatert 27. mai
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 249 ord
Nå kan norske Re-Naa og Svein Erik Renaa feire hele tre Michelin-stjerner. Nede i bildet er også kona Torill Renaa.  Foto: Ole Martin Wold / NTB

– Jeg må være den lykkeligste mannen på jord, sier kjøkkensjef Sven Erik Renaa til NTB.

I tillegg til Re-Naa er det kun Maaemo som har tre stjerner i Norge. Oslo-restauranten Kontrast ble også tildelt sin andre Michelin-stjerne samme kveld. Den svenske kjøkkensjefen til Kontrast, Mikael Svensson,  er også kåret til en av de 300 beste kjøkkensjefene i verden.

– Jeg er målløs. Jeg har med laget mitt, som er med på alle de ville ideene vi har og alle som er med på dette og gjør alt dette mulig, sier Svensson etter utdelingen.

Kontrast mottok også en grønn Michelin-stjerne for bærekraftig, etisk og miljøvennlig drift.

Nye stjerneskudd

Nykommeren Iris feiret sin første Michelin-stjerne med under ett år i drift. Restaurant ligger i den flytende installasjonen Salmon Eye utenfor Rosendal i Hardangerfjorden og er eid av Eide-familien. Restaurantens danske kjøkkensjef Annika Madsen fikk også prisen som årets unge kjøkkensjef.

– Vi trodde på konseptet og visste at Salmon Eye og eierne i Eide delte de samme visjonene og målene som oss, men det var også alt. Når vi står her mindre enn ett år etter åpning og mottar stjerne, så er det på grunn av en helt unik kultur og laginnsats, sier daglig leder Sebastian Torjusen i Salmon Eye og Iris.

Bar Amour i Oslo og Hermetikken i Stavanger ble også tildelt sine første Michelin-stjerner noe som gjør at Norge nå har totalt 22 restauranter med det anerkjente stjernemerket.

– Dette er noe vi har jobbet for hele livet, sier kjøkkensjef Stuart Barber i Hermetikken under utdelingen.