<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
lead
lead
MIDT I OSLO: Flo ligger sentralt på Aker Brygge.  Foto: Finansavisen

Aker Brygges raskeste lunsj?

Aker Brygges nyeste tilskudd kan fenge både forretningsfolk og turister. 

Category iconMat og drikke
  Publisert 14. juni
  Lesetid: 3 minutter

  Et av Aker Brygges ferskeste tilskudd på restaurantfronten ligger i velkjente lokaler på en utlagt tarm i impregnert tre. Med prime location og en tilsynelatende frisk meny med fokus på sjømat, ligger mye til rette for en god lunsjopplevelse – spesielt for dem med seilersko og båt eller fleecevest og kontor i umiddelbar nærhet.

  – Med denne beliggenheten treffer de vel alt fra turister til finansfolk, sier Long i det lunsjkameratene beveger seg utover Aker Brygge.

  Flo 

  Sjømatrestaurant med sprikende meny, fine priser, OK service og god mat. Ingen sekser på terningen, men ikke noe å styre unna heller. Kurant lunsj på Aker Brygge, med uteservering.

  • Sted: Stranden 30, 0250 Oslo.
  • Tid før maten kom: 8 minutter.
  • Pris lunsjretter: 195 til 385 kroner.
  • Besøkt: 13. juni 2024.
  • Terningkast: 4.

  På baksiden av bygget ligger velkjente Ling Ling, som også har takterrassen.

  Det første som møter dem er en uteservering med moderne møblement. Parasoller skygger for solen ved en del av bordene. De blir møtt av en servitør som gir dem et bord i solen, og kommer raskt med vann og menyer.

  Sjømat på menyen

  Klientellet er definitivt i forretningslunsj. Det samtales med skiftende grad av alvor over bordene.

  Menyen er tydelig inspirert av fjorden rett utenfor. Litt sjømat, og noen andre overraskende innspill. De leser østers, løyrom, mandler, fish and chips, reker fra Lyngen, tartar fra Nyyyt, eggesalat og en haug med hermetikk.

  LUNSJ I SOLEN: Flo har uteservering, hvor du kan nyte rettene i solen. Foto: Finansavisen

  – Denne trenden med å servere sardiner og ansjos fra boks er jeg ikke med på. Jeg går ikke på restaurant for å spise boksemat. Og jeg skulle ønske de hadde enda mer klassisk sjømat. Noen sjøkreps, krabbe, et skalldyrfat eller noen flere fiskeretter, sier Long.

  De to har såvidt rukket å peile seg inn på aktuelle retter før servitøren plutselig står ved siden av dem, klar til å ta bestillingen. De bestiller hver sin mocktail, etter anbefaling fra servitøren, og hver sin hovedrett.

  Lynrask servering

  Maten kommer usedvanlig raskt på bordet. Det har knapt gått ti minutter. Fish and chips servert på et gjennomsiktig fiskefat og tuna sando på et hvitt porselensfat med Flos logo påmalt.
  – Nesten imponerende raskt, sier Long fornøyd.

  – Passer bra i en forretningslunsj i hvert fall, svarer Short.

  Long gikk for tunfisksandwichen, i japansk stil. Derav sando i navnet. Retten er laget på et lyst brød, grillet på den ene siden og fylt med en tunfiskrøre med røkt tunfisk.

  FISK: På menyen er endel sjømat, for eksempel fish & chips. Foto: Finansavisen

  – Dette er absolutt godt. Ingen høydare. Men godt. Og en passe stor porsjon. Jeg føler den mangler det lille ekstra. Litt mer punch i sausen. Eller noe krispy.

  Short bestilte fish and chips.

  – Godt dette, men litt intetsigende salat på siden. Friesen er helt ok, men langt fra byens beste.

  Ikke Oslos beste sjømat

  Prisene er ganske standard. De fleste lunsjrettene koster rundt 300 kroner. Sandwichene er på et lavere nivå, til rundt 200-lappen.

  – Helt kurante priser heldigvis, sier Long.

  De undersøker dessertmenyen, men lar seg ikke friste av de tre alternativene som er der. I stedet blir de sittende en stund og vente. Ingen spør om de vil ha noe mer å drikke, eller om de vil ha regningen. Til slutt huker de tak i en servitør og ber om å få betale.

  – Rask mat. Gode priser. Helt grei, men transaksjonell service. God mat, men ikke noe å skrive hjem om, oppsummerer Long.

  – Ja, hvis du først skal spise sjømat hadde jeg kanskje dratt et annet sted. Solsiden? Sjømagasinet? Lille Herbern?

  – Vi triller en firer på terningen, summerer Short.