
Disse restaurantene åpner i 2025
Stjernekokker, svenske konsepter, asiatiske kjeder og pizzaplasser jakter sultne gjester når snorene klippes i det kommende året.
I løpet av 2024 har en haug med nye restauranter åpnet dørene. Både i Oslo og utenfor hovedstaden. Allerede populære Roze Gastro åpnet nylig på Bislett. Stjernekokk Bjørn Svensson åpnet en ny restaurant på Frogner. Cave Mia åpnet dørene i høst på Briskeby.
Nå er et nytt år i gang. Og nok en gang vil året by på nyåpninger på restaurantscenen.
Trondheimsstjerne åpner i Oslo
Et av de kommende spisestedene med mest forventninger er Credo, som fra før er kjent som en av Norges aller beste restauranter. Den har ligget i Trondheim i over 25 år, og bak konseptet står kokken Heidi Bjerkan. I 2019 fikk de sin første Michelin-stjerne.
Restauranter som skal åpne dørene i 2025
- Credo: Åpner i Oslo i løpet av 2025.
- Villa Paradiso: Åpner høsten 2025 i Sandvika.
- Delicatessen: Åpner høsten 2025 i Sandvika.
- Koie Ramen: Åpner i løpet av 2025.
- Pincho Nation: Åpner i Bergen våren 2025.
- Digg Pizza: Åpner i Sandnes i løpet av 2025.
- Vilma Sjøbad: Åpner i mai 2025.
Spiseglade publikummere har gledet seg etter at nyheten kom om at Credo også ville satse i Oslo. Og i september åpnet den første delen av satsingen i Oslo, kalt Nasjonalbiblioteksbaren, med en kafé og mer uformell spiseplass inne i Nasjonalbiblioteket på Solli plass.
Snart skal de også åpne hovedrestauranten – også på Nasjonalbiblioteket.

Pizzakjeden ekspanderer
Nabolagskonseptet Villa Paradiso er et kjent navn for mange, spesielt i Oslo-traktene. Siden 2004 har de servert pizza til mang en sulten gjest, først med utelivskongen Jan Vardøen i spissen. Pizzakjeden finnes allerede fem steder i Oslo, og en plass i Bergen. Men snart skal Villa Paradiso skrives på nok en fasade.
Høsten 2025 vil Villa Paradiso åpne en filial i Sandvika, i det såkalte Helgerudkvartalet. Nyåpningen vil være en litt mindre restaurant enn de andre Villa Paradiso-restaurantene, med cirka 70 til 75 sitteplasser innendørs, i tillegg til en uteservering.

Nytt for kjeden er at restauranten i Sandvika også skal servere frokost og middags-kit, fordi den ligger nær togstasjonen. «Vi bør se et potensial for å omsette for 20 millioner eks. moms når vi åpner en ny restaurant», uttalte daglig leder Rodrigo Belda til Budstikka tidligere i desember.
Spanske delicatesser
Et annet restaurantkonsept som også vil satse i Sandvikas nye sentrum, er Delicatessen. Den første restauranten i kjeden ble åpnet på Grünerløkka i 1999, og i dag finnes det spanske konseptet på Aker Brygge, Majorstuen og Grünerløkka.
Den nye restauranten i Bærum vil åpne i slutten av august eller begynnelsen av september 2025. Men det er ikke den eneste nye Delicatessen-restauranten som kommer på nyåret. Delicatessen vil også åpne i Stavanger, i Pedersgata 26 – sannsynligvis i løpet av januar.
Åpningen er satt på vent
Koie Ramen er blitt et populært sted de seneste årene. Først åpnet de en restaurant i Torggata. Så fortsatte de med en filial i Bjørvika. På menyen har de, ikke overraskende, den japanske matretten ramen. I løpet av 2024 har det vært planlagt at Koie Ramen skal åpne dørene i et flunkende nytt lokale på Grünerløkka, men enn så lenge er planene utsatt. Først ville de åpne før sommeren, så ble det utsatt til september, og nå er det igjen utsatt til 2025. Navneskiltet henger allerede klart på den grønnmalte fasaden, men Plan- og bygningsetaten (PBE) har enn så lenge stoppet oppussingen av lokalene.
Svensk kjede vokser i Norge
I flere norske byer har du allerede lenge hatt muligheten til å besøke Pincho Nation. Det svenske konseptet startet opp i 2012, og er blitt stort i Norden. Kanskje mest populært blant barnefamilier. De har restauranter i Oslo, Trondheim, Stavanger og Kristiansand. Nå fortsetter de ekspansjonen i Norge.

I begynnelsen av 2025 vil restaurantkjeden åpne nok en ny restaurant, denne gang i Bergen. Den nye restauranten skal være på to etasjer, med totalt 520 kvadratmeter. Adressen er Vetrlidsallmenningen 15, hvor baren Skau og burgerstedet Inside tidligere har holdt til.
Vil bli landsdekkende
Askeladden-konseptet Digg Pizza har allerede spisesteder både i Oslo, Trondheim og Bergen. Tidligere har kjeden uttalt at de innen 2025 vil være landsdekkende i alle de store byene. De kaller segmentet sitt for «fast casual pizza». Stavanger og Sandnes ble neste stopp. I desember åpnet de en filial på Amfi Madla, og i 2025 skal de åpne en restaurant i Vågen i Sandnes. Det blir kjedens tiende restaurant.

Rett ved Oslofjorden
Gamle Villa Malla i Filtvedt skal gjenoppstå som Vilma Sjøbad med nye eiere. Det nye prosjektet inkluderer både hotell og en flunkende ny restaurant, og målet er å åpne dørene 1. mai 2025. «Restauranten vil bære preg av et brasserie med norsk sjømat og klassikere fra Middelhavet. Vi ønsker også å bygge opp et attraktivt vinkart for vininteresserte, og vil dermed bygge opp en betydelig vinkjeller», sa utelivsveteran Bo Vivike til Kapital tidligere i år. Han har en ambisjon om at Vilma Sjøbad skal ha helårsdrift.