<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Article lead
lead
Foto: Eivind Yggeseth

Prøv denne cocktailen i vinterferien

Hvorfor ikke lage en cocktail som smaker riskrem, spurte Chris Grøtvedt fra Boho House seg selv. Her presenterer han årets kuleste vinterdrink i to versjoner.

Publisert 13. feb.
Lesetid: 4 minutter
Trengte nye utfordringer : Chris Grøtvedt driver restauranten Boho House i Oslo. Tidligere har han stått bak *Ism. Foto: Eivind Yggeseth

– Jeg er en sucker for ting som er søtt, og litt godt og varmt om vinteren. For noen dager siden fikk jeg craving på riskrem, og tenkte at det må være mulig å lage en drink med de samme smakene. En varm bringebærdrikk med krem syntes jeg virket fantastisk akkurat da, og den ble skikkelig god. Det er en drink som passer på hytta når det er vinter og kaldt, sier Chris Grøtvedt.

Han presiserer at cocktailen, som han har kalt Boozy riskrem, fungerer både i varm og kald versjon. Den har ingen bitterhet, og er full av fruktighet og sødme fra bringebærsaften. Samt kryddertoner fra rom og Galliano. 

Det myke kremlaget på toppen gir umiddelbare assosiasjoner til riskrem.

Fra *Ism til Boho

Restauranten Boho House åpnet på Frogner i Oslo i november i fjor. 

Grøtvedt følte han var kommet til veis ende med sin tidligere bar *Ism og trengte nye utfordringer. Eventyret begynte av alle steder i et bryllup ved Comosjøen i Nord-Italia i sommer, der han helt tilfeldig møtte eieren av bygget som han nå driver restaurant i. Påfølgende mandag var Grøtvedt på befaring i lokalet – som tidligere har huset flere andre restauranter – og han ble umiddelbart interessert.

Chris Grøtvedt (40)

Deleier av Boho House.

CV: Bakgrunn som barsjef på Theatercafeen, The Thief og tidligere eier av *ISM Oslo.

– Helt siden jeg startet *Ism i 2017 har jeg drømt om å jobbe med mat igjen, forteller Grøtvedt.

Han var barsjef på Theatercafeen fra 2010 til 2014, der også mat var en vesentlig del av jobben.

Med Boho House er drømmen omsider oppfylt. Ja, det er en restaurant, men det er en restaurant utenom det vanlige. Ved siden av vinkartet kan gjestene bestille cocktails fra baren, der Grøtvedt har slått seg sammen med noen av Oslos mest profilerte bartendere. Tomas Ricciardi, blant annet kjent fra cocktailbaren Bettola, samt Martin Ceesay som senest jobbet på Svanen. Sebastian Brevik er vinansvarlig og ble med Grøtvedt fra *Ism, etter tidligere å ha jobbet på Maaemo og The Conservatory.

Shake it up: Cocktailen smaker rett og slett riskrem. Foto: Eivind Yggeseth

Øyvind Bøe Dalelv (tidligere Statholdergaarden og Michaels) og Halvor Woll Sørli (Brasserie Ouest og Aymara) deler kjøkkensjefansvaret og har to menyer. En “vanlig” middagsmeny og en kvelds- og nattemeny som trer i kraft fra klokken 22, når man antar at gjestene er klare for fetere mat som hamburgere og kyllingvinger.

Det er med andre ord et erfarent team som skal tilfredsstille gjestene på restauranten, og Grøtvedt tror at den samlede kunnskapen skal gjøre susen.

– Boho House er inspirert av bohemene som reiste ut i verden på slutten av 1800-tallet. Vi henter inspirasjon utenfra både i mat og drikke, og sier gjerne at vi bruker lokale råvarer med internasjonale teknikker. Vi er også stolte av å ha knyttet til oss Barney Blichfeldt som kuraterer musikken her, sier Grøtvedt.

Boozy riskrem

INGREDIENSER

20 ml Diplomatico Mantuano eller annen god lagret rom
20 ml Galliano Vanilla
40 ml Askim bringebærsaft
80 ml vann
en liten klype salt

METODE

Varm versjon

Hell alle ingrediensen i en kjele og varm opp. Du kan oppbevare den på termos eller kaffekanne før servering. Server i en kaffekopp og ha litt pisket kremfløte på toppen.

Kald

Hell alle ingrediensene i et røreglass eller shaker, men sløyf vannet. Tilsett isbiter og rør om i ca. ett minutt. Server i et cocktailglass og ha litt pisket kremfløte på toppen.

Restauranten har plass til 100 gjester, og har et eget chambre séparée.

– Her blir det litt opplevelsesbasert med smaksmenyer, hvor vi kan være mer kreative, både når det gjelder mat og drinker, alt mulig egentlig. Det er to langbord og plass til 16 personer, og her kan gjestene også be om spesielle ting.

Alternativ versjon: Cocktailen Boozy riskrem kan også lages som varm drikke. Foto: Eivind Yggeseth

– Så kjøkkenet må kunne kaste seg rundt og være litt på hælen?

– Det stemmer, men de har også bedt om å ha et mer kreativt univers, og her er det.

Grøtvedt er glad for å starte med blanke ark og nytt konsept etter å ha vært lenket til *Ism i syv år, og setter tydeligvis stor pris på å kunne få jobbe med mat i tillegg til drinkene han er så god på. Og hvis han får det som han vil er Boho House første byggekloss i et større reisverk.

– Vi har noen planer om flere steder, sier han hemmelighetsfullt.