
Mamma mia for en nykommer!
Å være eneste gjest kan føles trist. Men med sjøutsikt på Majorstuen og pasta som ville gjort en italiensk bestemor rørt, tok lykkefølelsen raskt over.
De blir møtt velkommen av den smørblide kokken Rudy Pellino. Italieneren har laget mat over store deler av verden, sist i Tyskland, og han lager alt fra bunnen av. Som de eneste gjestene i restauranten kan de velge akkurat hvilket bord de vil, for det er ikke en eneste reservasjon å se.

– Dere kan velge mellom utsikt til sjøen eller fjellet, humrer Pellino, som mener at utsikten til Valkyrie plass er restaurantens sjøutsikt. Fjellutsikten er innover i lokalet, som er pusset opp etter at Sushi Bar & Wine måtte legge ned og Santa Rosa flyttet inn i oktober i fjor.
Santa Rosa
En italiensk restaurant på Majorstuen med hovedvekt av pizza- og pastavarianter på menyen. De serverer også retter som biff, laks, reker, omelett, club sandwich og salater. Særdeles hyggelig betjening og en kokk som åpenbart har kjærlighet til råvarene.
Bak restauranten står Kamel Lachiheb, som også har burgerrestaurantene Troys på Grünerløkka og Majorstuen.
Terningkast 5.
Sted: Bogstadveien 58.
Pris lunsjretter: 155–345 kroner.
Tid før maten kom: 26 minutter.
Besøkt: 6. februar 2025.
Long setter seg godt til rette i sofaen, omringet av deilige, myke puter. Short sikrer seg sjøutsikten:
– Dette er helt perfekt for alle som elsker å kikke på folk som ikke vet at de blir kikket på. Forbi her går det en salig blanding av ungt og gammelt fra byens øst- og vestkant, for ikke å snakke om alle de snåle antrekkene. Hvis fortsettelsen av besøket er like bra som mottakelsen, kan vi bytte plass neste gang, kvitrer hun.
Italiensk flørt
De blar i hvert sitt spisekart. Short sliter med å velge, så hun lar Pellino servere sin spesialitet: Hjemmelaget pappardelle med trøffelchampignon. For å bøte på manglende sjøutsikt bestemmer Long seg for å spise hjemmelaget linguine med reker og soltørkede tomater til lunsj.
Ut av høyttalerne kommer det italienske kommersielle svisker som perler på en snor, og plutselig dukker Pellino opp igjen med ristet brød, hjemmelaget aioli og en bøffelost.
– Det er for å vise at vi setter pris på nye gjester. Neste gang er dere ikke så heldige, nærmest flørter han.

Utenfor haster folk forbi, og ingen gjør antydning til å gi restauranten en sjanse.
– Og her sitter vi i varmen og koser oss, sier Long med ekstra trykk på varmen, for det er lenge siden forrige gang hun ikke har frosset i samme ærend.
– Jeg liker at kokker har litt pondus, slik som Pellino. Jeg er mer skeptisk til den radmagre typen, legger Short til idet mannen hun snakker om serverer pastarettene med dagens stolteste smil.
Himmelsk pasta
Longs tallerken er dekket med linguine i en deilig rødfarge. På toppen troner en kjempereke som har fått selskap av syv småreker. De soltørkede tomatene passer perfekt til både saus, pasta og reker.
– Den hjemmelagde linguinen er himmelsk god. Sausen kunne kanskje hatt litt mer sting, men den smaker nydelig sammen med rekene. Det er en solid porsjon også, så jeg skal nok bli mett, sier Long fornøyd.
Short er akkurat like fornøyd med sine deilige, brede pastabånd med nydelig sopp og en kremet saus. I tillegg er pastaen kokt al dente.

– Jeg mistenker at kokken har vært raus med eggene i denne pastadeigen. Og snakk om å få servert varm mat. Det er nesten så jeg må vente litt, sier hun om retten som stammer fra Toscana.
De blir sittende i stillhet og nyte hvert sitt måltid før Short føler trang til å bryte den:
– Det er så tilfredsstillende at noe så tilsynelatende enkelt kan smake så godt. Her tror jeg at mye av hemmeligheten er råvarene.
Long stemmer i. Det eneste som bekymrer henne er at de fortsatt er de eneste gjestene i lokalet, men hun får senere vite at det er mye mer folk senere på dagen – og på lørdager er det ofte fullt fra klokken 12.
– Det var da enda godt, for dette besøket ble en skikkelig opptur.
De enes lett om terningkast fem.