<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Netflix bygger milliardstudio

Anlegget skal koste over 8,5 milliarder kroner og ligge i Sopranos-land.

  Publisert 23. des. 2022 kl. 14.45
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 257 ord
  NEW JERSEY: En datarendring av ett av studio-områdene Netflix vil bygge på en nedlagt US Army-base. Netflix

  Strømmegiganten ønsker å bygget et komplett produksjonsanlegg ved Fort Monmouth i New Jersey. Totalkostnaden er 8,5 milliarder kroner.

  Netflix har kjøpt den nedlagte US Army-basen Forth Monmouth, som dekker et areal på mer enn 4,5 kvadratkilometers. Prisen var på 500 millioner kroner, og nå skal Netflix investere ytterligere 8,5 milliarder kroner i byggingen av det nye produksjonsanlegget.

  Det skal bestå av 12 studio-områder med fullskala produksjonslinjer og tilhørende lager, garderober og parkering.

  – Jeg tror det er behov for et produksjonsanlegg på østkysten. Vi har mange ansatte som bor i New Jersey, og jobber ved våre fasiliteter i New York. Det var mangfoldet ved Forth Mouth, med sine naturskjønne omgivelser, nærheten til storbyen og det faktum at vi kunne få et stort område i sin helhet, som ble viktige beslutningsdrivere, sier Rajiv Dalal, direktør for innhold og studiodrift hos Netflix til The Hollywood Reporter.

  New Jersey har i tillegg utvidet den skattemessige insentivordningen for film-og tv-produksjon. Både The Equalizer, West Side Story og The Many Saints of Newark har gjort opptakene i New Jersey de siste årene. Produksjonsselskapet Lionsgate varslet for en tid tilbake egne planer om å bygge produksjonsanlegg i New Jersey og åpne det i 2024.

  Arbeidsplasser

  I sommer gjorde Netflix kostnadsreduserende tiltak og permitterte blant annet ansatte. Likevel var planen å bruke 17 milliarder dollar på innhold i 2022.

  Når New Jersey-anlegget kommer i full drift, anslår Netflix at det vil ha 1400 til 2200 arbeidsplasser og produsere innhold for 7,4 og 8,9 milliarder dollar årlig.