<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bloomberg: Vil kjøpe Wall Street Journal eller Washington Post

Den tidligere demokratiske presidentkandidaten Michael Bloomberg vil legge til et historisk navn til sitt medieimperium. Men da må han overbevise enten Rupert Murdoch eller Jeff Bezos. 

Publisert 25. des. 2022 kl. 11.36
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 424 ord
MEDIEMOGULER: Rupert Murdoch (f.v.), Michael Bloomberg og Jeff Bezos er alle blant verdens rikeste og verdens mektigste innen skriftlige medier.  Foto: Bloomberg

Ifølge rykter skal Michael Bloomberg opp gjennom årene ha uttrykt et ønske om å eie en avis med et stort historisk navn. Men til tross for ryktene har ikke Bloomberg nådd ut til noen for å gjennomført et mulig oppkjøp. 

Aviser som den tidligere New York-ordføreren har vært interessert i tidligere å kjøpe opp er blant annet New York Times og Financial Times.

Fredag meldte derimot nyhetsnettstedet Axios at milliardæren nå var interessert i å kjøpe enten Wall Street Journals morsselskap Dow Jones fra Rupert Murdochs News Corp, eller forsøke å avhende Washington Post fra Amazons grunnlegger Jeff Bezos. 

Ingen tilnærminger foreløpig

To personer som er knyttet til saken sier imidlertid til Reuters at Bloomberg ikke har gjort noen tilnærminger mot Murdoch. Mens en talsperson for Washington Post, som Bezos kjøpte i 2013 for 250 millioner dollar, sier at avisen ikke er til salgs. 

– Et Bloomberg-oppkjøp av «the Post» er ikke nødvendigvis bare en forretningsavgjørelse. Mike B er en politisk person – ordfører, presidentkandidat – og et slikt oppkjøp vil kunne være et verktøy for å påvirke Washington, sier professor emeritus ved Columbia University Eli Noam. 

Ifølge Axios ser Bloomberg på Dow Jones, som også står bak Barron's og MarketWatch, som den ideelle maken, men vil også ha Washington Post dersom Bezos skulle være villig til å selge.

En mulig fusjon mellom Bloomberg og Dow Jones/Wall Street Journal vil kunne lage en masterdont innen finansiell data og nyheter, men vil samtidig også tiltrekke seg oppmerksomhet fra USAs konkurransetilsyn. Eksperter som Reuters har vært i kontakt med er samstemte om at en mulig sammenslåing vil føre til betydelig gransking fra amerikanske myndigheter.

Murdoch vil ha fusjon

Rupert Murdoch startet i høst en prosess som kan føre til gjenforening mellom mediehusene hans News Corp og Fox Corp, etter nesten et tiår separert. Men gjenforeningen har imidlertid møtt stor motstand fra flere aksjonærer som mener at en sammenslåing ikke vil realisere den fulle verdien av News Corp.

Michael Bloomberg er verdens 12. rikeste person ifølge Forbes beregninger, med en estimert formue på 76,8 milliarder dollar. Mens han glimrer med sitt fravær på Bloombergs egen liste over verdens rikeste, men han ville ha fått en 13. plass dersom han sto oppført med samme verdier på den listen. 

Jeff Bezos er rangert som verdens nest rikeste av Forbes, med en formue på 151 milliarder dollar. Mens på Bloomberg Billionaires Index havner han på femteplass med en formue på 108 milliarder dollar. Rupert Murdoch derimot er ikke på Forbes liste over verdens rikeste, og havner på en 270. plass på Bloombergs liste, med en formue på 7,7 milliarder dollar.