<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fox News må møte i retten, saksøkt for milliarder

En dommer i USA har avvist et forsøk fra Fox News på å avvise søksmålet Dominion Voting Systems har anlagt mot mediehuset.

Publisert 1. apr. 2023 kl. 14.20
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 209 ord
SAKSØKT: Fox News er saksøkt av produsenten av stemmemaskiner, som TV-kanalen hevdet ble manipulert for å sikre seier til Joe Biden i presidentvalget i 2020. Foto: NTB

Dominion, som er en av de største produsentene av stemmeutstyr i USA, har saksøkt Fox News for ærekrenkelser og krever nærmere 17 milliarder kroner i erstatning og oppreisning.

Bakgrunnen for søksmålet er at Fox News etter presidentvalget i 2020, der Donald Trump tapte, hevdet at det ble manipulert med stemmemaskinene fra Dominion for å sikre at Joe Biden vant.

Blant dem som fremsatte påstander om valgfusk var de to kjente programlederne Tucker Carlson og Sean Hannity.

Intern kommunikasjon i Fox News, som er hentet frem i forbindelse med søksmålet, avslører at produsenter, ledere og profiler i mediehuset visste at påstandene var uriktige.

Dominion mener derfor at Fox News i jakt på høyere seertall med viten og vilje spredte løgner som skadd selskapets omdømme.

Fox News har i det lengste forsøkt å hindre rettssak, blant annet ved å hevde at søksmålet er et angrep på den frie pressen, men det argumentet kjøpte ikke dommer Eric M. Davis.

– Bevisene som er lagt frem i dette sivile søksmålet viser krystallklart at ingen av påstandene som er rettet mot Dominion i forbindelse med valget i 2020, stemmer, skriver Davis.

Saken vil derfor bli prøvd for retten, der en jury skal ta stilling til Dominions krav om oppreisning og erstatning fra Fox News.

(NTB)