<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Verdistup på 66 prosent etter Musk-oppkjøp

Verdien av Twitter har stupt til 15 milliarder dollar, ned fra 44 milliarder som Elon Musk betalte for plattformen i fjor.

  Publisert 31. mai 2023 kl. 11.32
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 225 ord
  VERDISTUP: Verdien av Twitter har falt enormt etter at Elon Musk tok over styringen av selskapet. Foto: NTB

  Twitter er kun verdt en tredjedel av summen som Elon Musk opprinnelig betalte for sosiale medier plattformen, ifølge Bloomberg, som viser til Fidelity som nylig reduserte verdien av sin eierandel i selskapet. 

  Fidelity reduserte først verdien av sin eierandel av Twitter i november i fjor, til 44 prosent av Musks kjøpesum, etterfulgt av ytterligere nedjusteringer i desember og februar.

  Musk kjøpte Twitter for 44 milliarder dolllar i fjor, noe han selv har innrømmet var for mye. I mars verdsatte Musk Twitter til 20 milliarder dollar i en epost til sine ansatte.

  Den siste nedjusteringen skreller bort rundt 850 millioner dollar fra Musks formue på 187 milliarder dollar, ifølge Bloomberg. 

  Formuen til verdens andre rikeste mann er likevel opp med mer enn 48 milliarder dollar i år, hovedsakelig på grunn av en kraftig opptur for Tesla-aksjen.

  Tapsprosjekt

  Twitter har tapt store penger etter at Musk tok over roret. Selskapet tapte over 4 millioner dollar per dag, noe som skyldtes at en drøss av store selskaper droppet å annonsere på plattformen fordi de var bekymret for spredning av feilinformasjon.

  Plattformen gikk fra 7.500 ansatte og har nå igjen rundt 1.500 ansatte etter at Musk innførte kraftige kostnadskutt for å forsøke å redde selskapet økonomisk. 

  Twitter-grunnlegger Jack Dorsey, som var en av de største forkjemperne for Musks overtagelse av selskapet, gikk nylig ut og sa at Musk-oppkjøpet aldri burde ha skjedd.